Doi ani are la dispozitie Compania de Autostrazi (CNADNR) si constructorul turc pentru finalizarea lucrarilor la centura ocolitoare a Bacaului, insa, la ora actuala, lucrarile nu au trecut de faza…inaugurarii.

De la sfârsitul lunii mai, când, cu mare tam-tam, primul buldozer a muscat din viitorul traseu, au fost “inaugurate” si primele bariere: s-au descoperit câteva marturii ale preistorie pe aceste meleaguri si au intrat in actiune arheologii, care spun ca sapaturile vor fi finalizate in câteva saptamâni, insa, in acest domeniu, niciodata nu stii peste ce mai dai.

Dupa faza arheologica, a aparut o noua problema, viitoarea centura se intersecteaza (nu se stie exact unde) cu un proiect de constructie a unei retele de apa pentru irigarea a sute de hectare, lucrare care nu poate incepe deoarece nu are un viz – culmea! – din partea CNADNR.

PUBLICITATE

Situatia este incurcata rau si nu se stie când va fi rezolvata, in conditiile in care nimeni nu este dispus sa cedeze trecerea!

In doua luni, afirma constructorul, lucrarile pot intra in ritm normal, numai ca au trecut trei luni si se lucreaza pe ici pe colo, la organizarea de santier, iar timpul preseaza, din noiembrie intram in faza de inghet, când, la noi, totul intra in hibernare si sarbatoare.

Nu se mai vorbeste nimic acum despre exproprieri, cetatenii implicati si afectati asteapta deciziile finale si banii pe terenuri.

Se fluiera si se lalaie de la o zi la alta, de la o luna la urmatoarea, când normal si rapid finantatorul, constructorul si beneficiarul ar fi trebuit sa sune adunarea la capat de drum, pentru a vedea “foaia de parcurs” si termenele de executie, varianta româneasca doldora de scuze nemaifiind acceptata.

E timpul ca toata floarea cea vestita a politicii si administratiei bacauane sa-si mute centrul de interes si decizie pe Centura, deoarece, la nivel de judet, nu mai exista un alt proiect de o asemenea importanta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. stadionul, noua sala a sporturilor, centura…proiecte iluzorii desenate pentru campania electorala..cat despre spitalul municipal, probabil copiii nostri se vor trata in el…

LĂSAȚI UN MESAJ