A scrie sau a juca teatru? Aceasta este intrebarea. Care este diferența? Ce este scrisul? Ce este teatrul? Azi răspund la toate, pentru că le-am experimentat pe amândouă, ca elevă, și vi le recomand și vouă, în vacanță sau când vom începe școala. Pentru că școala, așa cum o știm noi, trebuie să înceapă. Nu-i așa?

Atunci când scrii, lucrul cel mai greu este să-ți transmiți sentimentele și ideile celor din jur, cititorilor tăi. Să faci asta într-un mod coerent. Și convingător. Asta nu înseamnă că, dacă nu reușim din prima, trebuie să renunțăm, pentru că fiecare dintre noi merită a doua șansă. Un lucru important este să ne placă nouă ceea ce am scris. Prima părere și cea mai importantă este propria noastră părere. Când scrii, te descrii.

În schimb și în teatru este greu, pentru că poate trebuie să fii trist când ești fericit ori invers, când ești trist trebuie să fii nemaipomenit de fericit. Să faci un personaj nu este ușor, poți uita replici din cauza emoțiilor, dar unul dintre cele mai grele lucruri, atunci când faci teatru, este să retrăiești, din nou și din nou, sentimentele pe care trebuie să le arăți publicului. Dar să nu uităm că la sfârșit primim aplauzele, care fac să merite toată munca depusă.

În esență, amândouă te ajută să îți explorezi și să îți dezvolți creativitatea. Să afli cine ești și cum vrei să fii. Te ajută să te exprimi și, în final, să te înțelegi și să înțelegi mai bine lumea în care trăiești. Să te faci înțeles. Așa că, în mare, fiecare lucru este important, fie că scrii, fie că joci teatru. De aceea, te invit să alegi! Sau să le încerci pe amândouă! Aceasta este provocarea de astăzi, o provocare de vacanță, cu efecte asupra viitorului tău.

Maria-Alexandra Vaman, 12 ani, clasa a V-a, Școala Gimnazială „Dr.Alexandru Șafran”, Membră a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor din BacăuPUBLICITATE