Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în județul Bacău s-au confimat 6 noi cazuri de rujeolă.

„De la începutul anului, la nivelul judeţului Bacău, s-a confirmat un număr total de 16 cazuri de rujeolă. 6 cazuri la grupa de vârsta 0-1 an, 2 cazuri la grupa de vârstă 1 an, un caz la grupa de vârstă 2 ani, un caz la grupa de vârstă 3 ani, unul la grupa de vârstă 5-9 ani, încă un caz la grupa de vârstă 10-14 ani, 2 cazuri la grupa de vârstă 15-19 ani, un caz la grupa de vârstă 20-24 ani și un caz la grupa de vârsta 55-64 ani. Dintre acestea, 10 sunt din mediul urban şi 6 din mediul rural”, a declarat Alin Năstasă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Imediat au fost luate măsuri pentru supravegherea clinico-epidemiologică de către medicii de familie a contacţilor pentru o perioadă de 18 zile de la izolarea cazurilor, în vederea vaccinării contacţilor eligibili în vaccinare.

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită, enantem (semnul Koplik) pe mucoasele bucale sau labială și o erupție cutanată maculopapulară generalizată.