In dimineata zilei de 19 februarie 2016, Parintele Constantin Leonte (n. 7 nov. 1959), fost profesor la Seminarul Teologic din Roman si slujitor la Biserica “Sf. Gheorghe” din Bacau, a murit in urma unui stop cardiac.

Părintele Constantin Leonte s-a născut la 7 noiembrie 1959, în satul Berești Tazlău. După ce a făcut școala în comuna natală, s-a înscris la cursurile Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”, Mănăstirea Neamț, pe care le-a absolvit în anul 1979, apoi a urmat cursurile Institutului Teologic de rang universitar “Sf. Ecaterina” din București, pe care le-a absolvit în anul 1979, cu lucrarea de licență pe tema “Sfânta Euharistie și unitatea Bisericii”, pentru care a primit calificativul “excelent”.

Calitățile sale intelectuale, erudiția și pregătirea teologică l-au recomandat pentru a fi chemat să facă parte din colectivul de profesori ce au predat la Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe”, din Roman, după ce a fost redeschis în anul 1990, predând elevilor disciplinele Catehism și Dogmatică.

PUBLICITATE

Fiind înclinat spre studiu și cercetare, s-a înscris la doctorat, iar în anul 1999 a obținut titlul de Doctor în Teologie, cu lucrarea „Sfânta Euharistie în constituția teandrică a Bisericii și în viața și spiritualitatea credincioșilor”, sub îndrumarea Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Radu, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul”, București.

Implicarea în activitatea didactică și dedicarea în formarea spirituală a celor mai tineri dintre creștini au făcut ca în anul 2001 să devină Inspector școlar de specialitate pentru disciplina Religie, profesând în calitate de dascăl la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”, Bacău.

[wonderplugin_gallery id=”440″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

30 COMENTARII

 1. Teza de doctorat în teologie a fost susținută în anul 1991, cu titlul ” Sfânta Euharistie în constituția teandrică a Bisericii și în viața morală și spiritualitatea credincioșilor”, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Dovadă că din anul 1990 funcționează ca profesor de dogmatică și morală creștină la Seminarul Teologic Liceal ”Sf. Gheorghe” din Roman. Am făcut acest comentariu pentru că nu este totuna un doctorat susținut în anul 1999 cu cel urmat în perioada de dinainte de 1989. La vremea aceea a fost printre puținii preoți băcăuani cu studii doctorale! Sper să nu fiu înțeles greșit, am vrut doar mai multă rigoare!

 2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si liniste. Sotul meu ( din Beresti Tazlau) l-a avut elev, iar eu l-am cunoscut ca inspector. Toata stima si respectul. Condoleante familiei.

 3. Scuze Doamnei Elena și, nu numai!
  Așa este, între timp m-am convins de eroarea făcută. Dar asta, acum, are mai puțină importanță. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească alături de cei drepți!

 4. fost bucatar sef la ,,SEMINARUL,,SF” GHIORGHE.DIN ROMAN.
  SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI SÌ TOTODATA BISERICI ORTODOXE ROMANE,
  AM AVUT OCAZIA IN TIMP DE 15 ANI SA CUNOSC FOARTE MULTI PREOTI PE PERIOADA ACTIVITATÌI MELE LA SEMINARUL,,SF”GHIORGHE”DIN ROMAN, SPRE FERICIREA MEA SÌ PE PARINTELE PROFESOR CONSTANTIN LEONTE UN PREOT DEOSEBIT SÌ UN PROFESOR EXTRAORDINAR CARE ATUNCI ACUM SÌ ORICAND VA RAMANE AN SUFLETELE NOASTRE.
  IM-I PARE NESPUS DE RAU, CONDOLEANTE FAMILIEI, CONDOLEANTE PAROCHIEI PE CARE O
  SLUJEA CONDOLEANTE BISERICI ORTODOXE ROMANE.
  BUNUL DUMNZEU SA-L ODIHNEASCA, SARUT MANA PARINTE .

 5. Ii multumesc pentru cum ne-a pastorit si raspuns la problemele si framantarile noastre. Ne rugam si noi pentru parintele Constantin Leonte. DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

 6. In noiembrie 2015,am avut placerea sa il cunoastem pe Parintele Leonte Constantin,prin prietenul nostru de familie Costel Ciobanu,invitandu-l la sfintirea apartamentului nostru.Parintele s-a facut remarcat prin Harul si bunatatea sa aducandu-ne in suflet simtul crestinatatii ortodoxe romane.DUMNEZEU SA-L IERTESI SA-L ODIHNEASCA INTR-UN LOC CU PACE SI CU VERDEATA.SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE.

 7. DUMNEZEU SA IL IERTE!!!UN PARINTE DEOSEBIT CARE SE FACEA USOR REMARCAT,CU PRIVIREA BLANDA SI FATA MEREU ZAMBITOARE!!!CONDOLEANTE FAMILIEI SI PUTERE!! EXTREM DE TRISTA VESTE…..

LĂSAȚI UN MESAJ