Conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău anunță cu mare regret dispariția prematură a colegului AURELIAN ALBUȚ, șef lucrări ec.dr.ing. de la Facultatea de Inginerie, Departamentul de Ingineria și Managementul Sistemelor Mecanice.

În perioada 1997–2002, a urmat cursurile Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, obținând diploma de inginer în specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

După ce a fost student Erasmus la Tampere University of Technology din Finlanda, în perioada octombrie 2002 – iulie 2003, și-a continuat studiile la această universitate, obținând diploma de master. În cadrul acestei instituții a desfășurat o intensă și apreciată activitate de cercetare științifică. În anul 2002, și-a început studiile doctorale în cadrul Universității Politehnica din București obținând în 2006 diploma de doctor în Inginerie Industrială.

PUBLICITATE

a2În paralel cu activitatea didactică și științifică desfășurată la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, urmează cursurile Facultății de Științe economice din cadrul Universității „George Bacovia” din Bacău.

Activitatea didactică a desfășurat-o cu pasiune și competență, fiind titular al unor discipline din domeniul mecanic și din domeniul inginerie și management, la programele de studii de licență și master. În cadrul programului Erasmus, a efectuat numeroase stagii de predare la diverse universități europene, partenere în acest program. Din anul 2008, în calitate de Coordonator Erasmus al Facultății de Inginerie, și-a adus în mod deosebit contribuția la dezvoltarea relațiilor interuniversitare cu numeroase universități din Europa.

Activitatea de cercetare desfășurată în domeniul deformării plastice a materialelor și a unor domenii conexe s-a concretizat prin publicarea a peste 40 de articole științifice, în calitate de autor sau coautor, în reviste de specialitate de mare prestigiu din țară și străinatate. De asemenea, a făcut parte din colectivele de cercetători constituite în cadrul a 5 contracte de cercetare științifică, în care a avut calitatea de membru sau de coordonator.

A publicat 3 cărți de specialitate (coautor) și a participat la numeroase conferințe organizate în țară și în străinătate (Franța, Polonia, Thailanda, China, Spania, Italia, Finlanda, SUA, etc.). De asemenea, s-a implicat activ în viața comunității academice băcăuane, fiind membru în Senatul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Întreaga comunitate academică a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău regretă profund dispariția fulgerătoare a celui care a fost un coleg devotat și un prieten de nădejde.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

22 COMENTARII

 1. Drum drept spre Lumina,suflet ales !

  Dumnezeu sa-l pomeneasca in Imparatia Cerurilor ,acolo unde isi va continua lucrarea la construirea unei lumi mai bune careia i-a pus bazele din timpul vietii pe pamant ,caci nimic nu se pierde ,totul transformandu-se in Lumina cea Adevarata !

 2. Ca si colegi de doctorat, întotdeauna m-a impresionat tentința lui spre perfecțiune! Acum e acolo, in perfecțiune ! Dumnezeu să te așeze și ierte!

 3. Sunt socat de aceasta veste , un om bun ,bland ,un mare profesionist .Dumnezeu sa te ierte mosule , ca-ci m-ai devreme sau m-ai tarziu toti vom ajunge acolo .

 4. Dumnezeu sa Il ierte si sincere condoleante familiei! O veste cu adevarat socanta, mult prea tanar, mult prea devreme! Un prof deosebit!

 5. N am apucat să cunosc profesorul universitar
  Doar colegul de liceu
  Totdeauna l am văzut ca pe cineva desprins din Beverly Hills 90210, puternic, vesel, cu priza la gagici, nu prea băga în seamă “procesul didactico educativ”
  Aurică n avea niciun stres, personalitate magnetică, toată lumea se învârtea în jurul lui
  Nu știu cine își imagina pe atunci că se va transforma în somitate asta intelectuală
  Cei mai buni se duc primii
  Trist, dar încă o dată dovedit adevărat

 6. A fost un profesor si un om deosebit, pacat ca a plecat dintre noi atat de devreme. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !Condoleante familiei !

 7. Pentru noi Albut Aurelian, nu s-a stins, traieste in inimile si sufletele noastre!
  Va ramane vesnic in amintirile noastre, cel mai exceptional indrumator, prieten, profesor.
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!
  Cei mai buni se duc primii! 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ