Aripile comandantului Constantin Enăchescu s-au frânt la 82 de ani. A fost cel mai longeviv comandant al Aeroportului Bacău, un om dedicat meseriei și un renumit profesionist.

Prezența sa la Aeroport a rămas emblematică pentru că s-a aflat la cârma lui 37 de ani. Colegii spun despre el că era inconfundabil, era omniprezent, deborda de energie, de viață și nu trecea nimic cu vederea.

Aeroportul Bacău a fost ca a doua lui casă și familie și datorită lui Aeroportul Bacău a devenit cel mai important element de infrastructură aeroportuară din Moldova și a căpătat între primele din țară statut de aeroport internațional.

Constantin Enăchescu a fost un pasionat pilot de avion și comandant pe viață. Acum și-a luat zborul către înaltul cerului, dând viață aripilor.

El însuși asimila zborul cu “un val al fericirii de nedescris în cuvinte”. Ultimul zbor l-a purtat prin dantelăria de azur, acolo unde s-a contopit cu cerul.

Citește și Onor la comandant! Constantin Enachescu – O viata de om pe aripi de vis


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Am cunoscut bine pe domnul Enâchescu. Cu Ichim, Rosu, colonelul Roventa si multi alti au fâcut ca Bacâu-l sâ fie declarat aeroport internatinal. A fost din cei care au fâcut cu adevârat… ceva! Cred câ Domnul Antohi suferâ la fel de mult ca cei care l-au cunoscut.
  Dumnezeu sâ-l odihneascâ.

  P.S Cum a devenit aeroportul de la bacâu , dintr-o bazâ militarâ si o uzinâ de reparat Mig. 15, 17 ar fi de scris o epopée sFârâ oameni adevârati ca Enâchescu , Antohi, si multi alti care erau “la putere” nimic nu s-ar fi fâcut

  Mâzâreanu Petre Paris, Franta

 2. Un om!
  Pacat ca pitifelnicii actuali nu au dus mai departe ce s-a realizat cat a fost la comanda dl Enachescu. Ei conduc acum o autogara de mana a doua, rusinea aeroporturilor.

 3. Un OM deosebit pe care am avut onoarea sa-l cunosc – atunci cand imi satisfaceam serviciul militar la unitatea de aviatie din Bacau.
  Un oltean asezat printre moldovenii pe care i-a pretuit atat de mult.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace !

LĂSAȚI UN MESAJ