2 decembrie 2023
SportVIDEO: A meritat asteptarea!

VIDEO: A meritat asteptarea!

Inot/ Cupa Aqua Club, editia a doua

O competitie pe masura locatiei: imbietoare. Si demna de tinut minte. Cea de-a doua editie a Cupei Aqua Club la inot a meritat asteptarea. Si a intrecut asteptarile. Programat initial pe data de 21 iunie, concursul rezervat inotatorilor nascuti intre anii 2002 si 2008 a fost amânat cu o saptamâna din cauza conditiilor meteo instabile.

Dar pentru ca unde oamenii gospodari pun mâna, isi arunca si Dumnezeu… razele de soare, sâmbata, 28 iunie, a fost o vreme numai buna de inotat. Astfel incât, la competitia organizata de Aqua Suport in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Bacau s-au prezentat peste o suta de copii legitimati la cluburi din Bacau si Piatra Neamt.“Aceasta competitie este destinata cu precadere sportivilor bacauani, dar pentru a spori concurenta, am decis sa invitam si inotatori din Piatra Neamt. E singurul concurs din zona desfasurat in aer liber, iar unul din scopurile sale secundare este acela de a umple golul competitional pe perioada vacantei de vara. Consider editia din acest an drept una foarte reusita si tinem sa multumim tuturor celor care au contribuit la acest lucru: gazdele noastre, Primaria Bacau, DJTS si, bineinteles sponsorilor”, a declarat unul dintre principalii organizatori, prof. Dragos Furdu.

Entuziasmul participantilor, dublat de cel al parintilor si a celorlalte rude, care si-au sustinut zgomotos favoritii a contribuit din plin la reusita manifestarii. De notat si performanta lui Alexandru Hriscu, care a corectat (neoficial, ce-i drept) recordul national la 50 m fluture baieti, ce data din 2002, adica exact anul de nastere al inotatorului legitimat la LPS Bacau! Sâmbata, Alex Hriscu a parcurs proba respectiva in 31″05 sec., in timp ce recordul oficial este de 29”52. Un super-rezultat care, pâna va ajunge sa puncteze la capitolul palmares oficial, va contribui, fara doar si poate, la moralul lui Alex. In special in perspectiva Nationalelor de la Braila.

In final, sa notam si un regret: faptul ca va trebui sa asteptam inca un an pâna la urmatoarea editie a Cupei Aqua Club!

Clasament general pe ani de nastere

Masculin: 2002- Alex Hriscu (LPS Bacau); 2003- Toma Adam (Nautica); 2004- Mihnea Lupu (Arena 2011); 2005- Robert Adam (Nautica); 2006- Rares Hriscu (LPS Bacau); 2007- Flavius Cojocaru (Arena 2011); 2008- David Tudor (Nautica).

Feminin: 2002- Ariana Dodita (SCM Bacau); 2003- Georgiana Tepes (SCM Bacau); 2004- Maria Tica (Nautica); 2005- Theea Preoteasa (LPS Bacau); 2006- Ema Grigorcea (Sporting Club Piatra Neamt ); 2007- Anastasia Horghidan (Sporting Club Piatra Neamt); 2008- Ingrid Stefura (Nautica).

Clasament pe cluburi: 1) LPS Bacau, 2) Nautica, 3) SCM Bacau).

+ Galeria foto

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri