In mai multe localitati din judet au aparut probleme cu buletinele de vot. Potrivit Biroului Electoral Judetean, la Faraoani sunt prea putine buletine de vot comparativ cu numarul de alegatori.

La sectia 589 de la Stefan cel Mare s-au gasit 100 de buletine de vot care trebuiau sa ajunga la Pârjol. Acestea au fost anulate.

Si la Valea Mare au ajuns buletine de vot destinate alegatorilor din Parava. In fine, la Cleja, la sectiile de vot 306 si 307, s-au gasit mai putine buletine de vot decât alegatori.

Pe baza proceselor verbale, niste buletine au ajuns in completare, pentru a corespunde numarului corect.

Pâna la acest moment, nu au aparut alte probleme.

_____________________________________________________________________________
12,62 la suta, prezenta la vot la ora 11.00

Pana la ora 11.00, in judetul Bacau votasera 12,62% din alegatori, cu putin peste media pe tara de 12,39%

Un total de 76.791 de cetateni cu drept de vot s-au prezentat la urne, din care 2.195 pe listele suplimentare si 3 au votat cu urna mobila.

Cel mai mare procent a fost inregistrat in localitatea Fundeni – 36,74% iar cel mai mic, la Radoaia – 1,48%

In municipiul Bacau au votat 17339 de alegatori, adica 10,44%

_________________________________________________
Pâna la aceasta ora, 09.45, prezenta la vot in judetul Bacau este de 7,37 la suta.

In municipiul Bacau au votat circa 10.000 de persoane, adica circa 6 la suta din populatia cu drept de vot.

Biroul Electoral Central updateaza prezenta la vot permanent, intrucât in acest an actele de identitate prezentate la intrarea in sectia de votare sunt scanate. Asadar, se verifica in timp real câti oameni au votat si daca nu cumva au incercat sa voteze de doua ori.

Buletinele de vot, la Teatrul de Vara

La inchiderea urnelor, in aceasta seara, sacii cu buletine de vot vor ajunge la Teatrul de Vara. Aici se vor face primele demersuri pentru a le preda. In acest an, procedura s-a schimbat, buletinele fiind predate nu la Biroul Electoral Judetean, ci la fiecare circumscriptie in parte.

Asadar, toate cele 125 de sectii din municipiu vor duce buletinele la Teatrul de Vara. Buletinele pentru Consiliul Judetean vor ajunge la Biroul Electoral Judetean, acestea urmând sa fie preluate, pe baza unei programari, incepând cu ora 6.00, luni dimineata.

In judetul Bacau sunt 93 de circumscriptii.

Daca in prima ora de vot, in judetul Bacau au fost prezenti la urne 20.000 de alegatori, in a doua ora au fost doar 5.000. La ora 9.00, conform statisticilor Biroului Electoral Central, au votat 25.251 de bacauani pe listele permanente si inca 1.621 pe listele suplimentare.

Astfel, procentul alegatorilor este de 4,49% in judetul Bacau, fata de o medie de 4,50 la suta pe tara.

Procentual, la ora 9.00 se inregistra cea mai mare prezenta in sectia din localitatea Oncesti – 18,5% – 142 din cei 766 de alegatori votand deja. Pe ultimul loc se situeaza localitatea Radoaia, unde doar doi alegatori din cei 943 s-au prezentat pana la ora 9.00, ceea ce inseamna un procent de doar 0,21%

Primii alegatori

In prima ora de la inceputul procesului de votare, potrivit unui comunicat al Biroului Eletoral Central, in municipiul Bacau au votat circa 20.000 de bacauani.

La urne sunt asteptati insa peste 160 de mii de bacauani. In Moinesti si Onesti s-au prezentat la urne circa 21 mii de bacauani, iar in restul localitatilor, si-au exercitat dreptul de a alege intre 20 si 25 de mii de persoane.

Biroul Electoral Central va face publice datele de prezenta la orele 10, 13, 16, 19 si 21.

Alegeri supravegheate

Alegerile sunt supravegheate in acest an de mai multe organizatii care au depus cerere si au fost acreditate in acest sens de Biroul Electoral Judetean.

Asadar, in sectiile de votare vor fi prezenti reprezentanti ai Asociatiei Revolutionarilor, Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului, Romanian Youth Movement for Democracy, Pro-Democratia, Societatea Timisoara si Asociatia pentru o Europa Unita.

Acestia au rol de observator fiind prezenti in sectie pâna in incheierea alegerilor, la ora 21. (Andreea G.)

Va vom tine la curent pe parcursul intregii zile cu procesul electoral din judetul Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ