Bacauanii vor subventii ca sa plateasca mai putin la intretinere/Foto: Ramona Ionescu

Abia au trecut câteva zile de când s-au incalzit caloriferele bacauanilor racordati la Thermoenergy Group SA Bacau, ca o parte dintre consumatori s-au si prezentat la asociatiile de proprietari in vederea eliberarii adeverintelor care sa ateste numarul de persoane si faptul ca nu au datorii.

In anii trecuti, ajutoarele pentru incalzire s-au acordat pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia, precum si bunurile mobile si imobile detinute.

Lista bunurilor care au condus in 2015 la excluderea acordarii ajutorului la incalzire a fost aceeasi ca si in cazul ajutorului social si a alocatiei pentru sustinerea familiei.

PUBLICITATE

Conform acesteia, persoanele care detineau cladiri, alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu, autoturisme cu o vechime mai mica de 10 ani, utilaje agricole, de prelucrat lemnul etc., depozite bancare mai mari de 3.000 de lei, nu au putut beneficia de ajutor.

La momentul de fata, asociatiile de proprietari nu cunosc termenii in care se vor acorda subventiile pentru incalzire. Primaria nu le-a comunicat nimic in acest sens.

“Oamenii vin si intreaba. Mai ales cei cu venituri mici, speriati ca le va veni mult de plata la intretinere. Stiu ca anul trecut au inceput sa se depuna dosare dupa data de 20 octombrie, insa la noi nu a ajuns nicio informatie in acest sens. Asteptam sa vedem ce normative mai apar, ca sa stim ce sa le transmitem oamenilor mai departe”
– Adriana Coman, administrator la Asociatia de proprietari “Bucegi 163”

Bacauanii cu venituri mici care se vor incadra in grila de venituri ce urmeaza sa fie stabilita la nivel national si implementata in plan local, vor plati mai putin la intretinere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Pana acum cei racordati la sistemul cet primeau o parte de la stat si restul pana la suta la suta de la Primarie, se mai mentine si anul asta acest sistem de subventionare?

LĂSAȚI UN MESAJ