Elevii care au finalizat clasa a VIII-a intra luni in examene. 23 iunie este ziua in care se desfasoara prima proba din cadrul Evaluarii Nationale, la limba si literatura româna, cu incepere de la ora 9.00.

Sunt asteptati sa participe 5.608 elevi din judetul Bacau, care vor sustine examenul in 140 de centre de examen. Accesul elevilor in sali este permis intre 08.00 si 08.30. Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute.

Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII.

PUBLICITATE

Examenele vor continua marti, cu proba la limba si literatura materna, la care participa 16 candidati (de etnie maghiara), respectiv miercuri, cu proba de matematica.

Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata (pâna la ora 16.00), iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 1 iulie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ