Corina Geanina Bercaru

Luni, absolventii de liceu au inceput examenul de bacalaureat. Primele probe sunt cele orale, la limba româna, urmeaza competentele digitale (21-24 iunie) si proba la o limba straina (27 iunie – 1 iulie).

Testarile orale la limba româna se vor incheia miercuri si presupun mai multe exercitii menite sa testeze cât de bine se descurca elevii in limba materna.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, încep luni, 4 iulie, cu examenul la Limba si literatura româna.

Calendarul prevede pe 5 iulie – proba scrisa la limba materna, pe 6 iulie proba obligatorie a profilului si pe 8 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pe 12 iulie, iar dupa solutionarea constestatiilor, cele finale pe 16 iulie. La aceasta sesiune, s-au inscris 3700 de absolventi de liceu.

Ce au spus elevii bacauani dupa sustinerea primei probe ?

„Din punctul meu de vedere a fost bine. Am avut un subiect despre cinematografie. Ne-au rugat sa ne spunem opinia, despre rolul filmelor in viata, si bine-nteles sa clasificam textul care ne-a picat. Daca astazi n-am avut emotii, sigur nu voi avea nici in probele urmatoare.”
Corina Geanina Bercaru, Colegiul National de Arta „G. Apostu”

„A fost foarte bine, subiectele au fost usoare… Mie mi-a picat un subiect din legea cinematografului. A trebuit sa spun ce fel de text e, daca este beletristic, juridic, publicistic si am mai avut de argumentat si de spus opinia mea despre importanta cunoasterii legii cinematografului. Mai departe…mai vedem. Nu prea am emotii pentru ca m-am pregatit destul de bine, zic eu.”
Daniel Asoegwu, Colegiul National de Arta „G. Apostu”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ