1 decembrie 2023
Top StoryA fugit cu banii parintilor. Gaura de 180 de milioane lei la...

A fugit cu banii parintilor. Gaura de 180 de milioane lei la Scoala “Spiru Haret”

Asociatia Parintilor de la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” a fost pagubita de o suma importanta de bani. Faptasul este nimeni altul decât mama unei eleve din unitatea de invatamânt. Femeia a ajuns deja pe mâna institutiilor statului.

Contul Asociatiei Parintilor de la Scoala “Spiru Haret” a fost golit de 180 de milioane de lei vechi, fara acordul prealabil al comitetului de parinti. Vestea a cazut ca un traznet pentru cei care gestionau acesti bani, adunati leut cu leut din sponsorizari, 2% din impozitul pe venit, donatii etc.

Cel vinovat de delapidare este chiar un parinte (mama unei eleve din scoala), care a crezut ca daca va fi presedinte de asociatie va avea dreptul sa faca ce vrea cu banii.“Am ramas cu totii stupefiati. Aceasta doamna, Violeta Panciu pe numele ei, s-a autopropus presedinta asociatiei. A vrut sa fie si sef pe clasa, apoi am auzit ca e sef si la comitetul pe scoala. Nimeni insa nu a crezut ca este in stare de asa ceva. Pur si simplu a disparut cu banii.

Eu n-am dat mult la aceasta asociatie, dar vreau sa stiu unde s-au dus banii mei. Asa ca personal am mers si am facut plângere la Politie”, ne-a declarat Catalin Câmpeanu, tatal unui baietel care invata in aceeasi scoala si chiar in aceeasi clasa cu fetita a carei mama se face vinovata de disparitia banilor. Plângere penala impotriva ei a fost facuta si de conducerea scolii, dar si de membrii Asociatiei parintilor. Dosarul este acum instrumentat de politisti.

Banii asociatiei erau folositi de scoala pentru acordarea de burse sociale, premii, diplome, pentru sustinerea de proiecte, pentru cumpararea de materiale didactice si chiar pentru renovarea claselor.

“Lipsa banilor din cont a fost sesizata in momentul in care am dorit sa facem investitii in schimbarea mobilierului la o clasa I. Pur si simplu când s-a mers la banca, s-au mai gasit in cont 8 lei. Banii au fost ridicati, fara acordul nostru, de Violeta Panciu, mama unei eleve de la noi din scoala, care acum este in clasa I B. De atunci, nu a mai fost vazuta de nimeni. Imediat a fost schimbata si din functia de presedinte al asociatiei, insa banii nu au fost recuperati. Am reusit sa recuperam de la ea doar stampila. La scoala nu mai vine, de fetita are grija acum o vecina, am inteles. Noi am mers pe cale legala pentru a recupera banii” – a declarat prof. Gabriela Veliche, membru fondator al Asociatiei Parintilor de la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret”.

“Dosarul a ajuns pe masa judecatorilor. Asteptam decizia instantei. S-a facut plângere penala, iar singurul nostru interes este sa ne recuperam banii” – spune prof. Dorin Ciuchi – director adjunct Scoala Gimnaziala “Spiru Haret”.

“A fost depusa plângere la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. S-a intocmit dosar penal si se fac cercetari sub aspectul savârsirii infractiunii de abuz de incredere” – a declarat insp. principal Narcisa Butnaru, ofiter la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri