Viceprimarul Vasile Tescaru a preluat din mers frâiele administratiei locale in vara anului trecut. S-a intâmplat aproape imediat dupa ce a fost ales in functia de viceprimar, dupa demisia lui Mihai Sustac. Nici bine nu s-a acomodat ca a venit vestea arestarii primarului Stavarache, iar Tescaru n-a avut incotro si a fost nevoit sa fie primar o luna de zile singur, fara ajutoare in executiv.

– Ce a insemnat preluarea conducerii Primariei Bacau de pe o zi pe alta?

– A fost un soc pentru mine. Si inca unul mare, mai ales ca abia fusesem ales viceprimar dupa demisia lui Mihai Sustac, fostul viceprimar. Aproape imediat am preluat atributiile de primar, iar o perioada de timp am fost singur, pâna la alegerea celor doi viceprimari. Am avut norocul, la momentul acela sa gasesc in primarie profesionisti, oameni care isi faceau treaba foarte bine. Pe de alta parte, am avut si sprijin politic in Consiliul Local si s-au ales repede doi viceprimari, Vasile Stoican si Radu Ababei.

PUBLICITATE

– Cum ati cataloga colaborarea in aceasta echipa?

– Pot spune ca in aceasta formula am facut ceea ce nimeni nu se astepta. Am reusit sa continuam o parte dintre proiectele europene in derulare. Aceasta a fost prioritatea noastra.

– Cum ati gasit activitatea din Primaria Bacau?

– Pâna sa preiau aceasta functie nu am stiut dedesubturile administratiei locale. Am gasit totul in foarte buna stare. Am fost placut surprins ca primarul Stavarache a lasat totul in ordine, nu erau gauri in buget, credite inutile. Totul a fost in regula si mi-a fost usor sa lucrez. Cu toate acestea, pot spune ca tensiunea in institutie e generalizata. Este o fuga de raspundere. Oamenii care au respectat pâna acum un mod de a face lucrurile, se tem sa le mai faca la fel, chiar daca respecta legea. Volumul de munca este mare, salariile sunt mici, am avut multe demisii.

– Care considerati ca au fost esecurile mandatului de pâna acum?

– Sincer, santierul de pe strada Milcov si nefinalizarea Spitalului Municipal nu le consider esecurile noastre. Constructorii s-au declarat incapabili si s-au retras, acesta este motivul pentru care lucrurile treneaza. Cea mai buna alegere a fost sa reziliem contractele.

– Cum vedeti colaborarea sau, mai bine zis, opozitia din Consiliul Local?

– O opozitie este normala, am zis-o mereu, mai ales atunci când este constructiva. Nu trebuie sa deranjeze pe nimeni, ne pune pe noi, executivul, la treaba.

– Cum credeti ca va evalueaza populatia municipiului?

– Este important sa ai sprijin si din partea cetatenilor si sa demonstrezi ca poti face administratie.

– Cum catalogati colaborarea cu primarul Romeo Stavarache? In Consiliul Local ati fost acuzat ca treceti agenda primarului si nu a comunitatii locale.

– Cu primarul Stavarache colaborez institutional. Mi se pare ceva normal. Daca am opri aceasta comunicare am intra in opozitie cu interesul comunitatii. Trebuie sa terminam proiectele europene. Are 12 ani de experienta care trebuie fructificati.

– Ce urmeaza in 2016 pentru municipiul Bacau?

– Suntem pregatiti pentru a depune proiecte pentru finantare europeana. Imediat ce apar ghidurile, vom ataca aceste fonduri. Se schimba filosofia alocarii banilor, dar noi vom depune cât mai multe initiative.

– Aveti ambitii electorale?

– Se va vedea ce va fi pâna la viitoarele alegeri. Cert este ca partidul (n.r. PNL) a inteles efortul pe care l-am facut, nu doar eu, ci si cei din echipa executiva si va judeca in consecinta.

– Ce nota va dati pentru activitatea administrativa?

– Evaluarea nu o fac eu, ci o vor face cetatenii. Bineinteles, se puteau face mai multe, asta este clar.

– Cum se va dezvolta municipiul anul viitor?

Executivul primariei a gândit deja strategia de dezvoltare pentru 2016, dar si pentru finantarile europene din perioada 2016-2020. Orasul va fi impartit in doua. Uniunea Europeana va da bani pentru proiecte integrate, astfel ca in fiecare cartier, pe rând, se vor finaliza de la drumuri, la spatii de joaca, scoli, reabilitare termica, iluminat public pâna la termoficare. Toate judetele vor primi sume egale pentru dezvoltare.

Viceprimarul Vasile Tescaru are 38 de ani, este casatorit si are doi copii. Este liberal convins, fiind inscris in PNL din 1996.

Primarul Romeo Stavarache a fost arestat pe 1 iulie 2014. O luna mai târziu a fost plasat in arest la domiciliu, iar in februarie 2015 aceasta masura a fost ridicata, edilul revenind in functie, cu atributii reduse si interdictia de a se intâlni cu angajati din primarie care sunt parte din dosarele sale penale. Noua echipa de conducere a orasului a fost stabilita pe 15 iulie 2014.

La momentul preluarii atributiilor de primar de catre Vasile Tescaru, orasul era un mare santier. A format echipa cu viceprimarii Iulian Stoican si Radu Ababei. La capitolul nereusite se inscriu santierul de pe strada Milcov, lucrarile de la Spitalul Municipal, abandonarea proiectul de modernizare a Stadionului municipal. Tot in acest interval de timp, CET a dat faliment si s-a infiintat Thermoenergy. La momentul revenirii in functie a primarului Romeo Stavarache, Iulian Stoican a revenit la functia de consilier local, iar viceprimari au ramas Vasile Tescaru sI Radu Ababei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

19 COMENTARII

 1. Unul dintre cei mai slabi oameni din primarie.Nu va intereseaza decat bunastarea voastra,ne mor o din imi ce sunteti.Am trimis mai multe sesizari catre acest domn si nu s-a sinchisit macar sa raspunda verbal,daramite sa faca ceva.Mi-e sila de voi!

 2. Cât a stat Romică la pîrnaie nu a făcut absolut nimic.Primăria e plină de acoliți politic și babe care au impresia ca primăria e lor și a nemurilor lor.Să ferească D-zeu să ai nevoie de vreo hîrtie …?

 3. Un lingau si o persoana fara coloana vertebrala! Produs tipic al mediului politic local! Incompetent si numai cu gandul la buzunarul propriu! Cum a ajuns primaria si consiliul local sa repare masinile la Global Service unde Tescaru este actioner si fondator?!?! Ce licitatii s-au facut si cum au fost castigate daca Global Service are cele mai mari preturi?!?! Mizerii….mizerii si iar mizerii…. Asta e Tescaru!

 4. O echipa la primarie mai slaba nu a fost niciodata la Bacau.
  Orasul este parca dupa razboi, oameni suparati pe strazi, stare de faliment!
  Stavarache si slugile lui sunt incompetenti, hoti si iresponsabili!
  Au dus un oras prosper in faliment, fara locuri de munca , investitii, gropi, gunoaie, caini maidanezi, parca suntem in ultima tara din Africa.
  Cu ce se lauda? …doar cu nerealizari!
  Sa plece la puscarie si sa ne lase in pace!

 5. L-Am cunoscut în urma cu câțiva ani și va asigur ca are un caracter impecabil.E ușor sa îi vorbești de rău pe cei care sunt în acțiune. Oare cine ar fi mai bun în locul lui?Nimeni! !!

 6. Un nenorocit, nu face nimic toata ziua, nu semneaza nimic, nu- si asuma nimic. Probabil ca i-a fost greu luna aceea cand a fost singur, dar dupa ce au fost numiti ceilalti viceprimari, chiar ca a stat degeaba, a dat toate atributiile celor doi, iar el era efectiv, asa cum a spus cineva mai sus, de decor.Intrebati orice angajat din primarie care a lucrat cu el ce fel de profesionist este, nu stie, dar nici nu se documenteaza. O sa plece la final de mandat cu exeperienta de a nu fi facut chiar nimic. Ce proiect personal si-a insusit in acest mandat

 7. Toate raspunsurile date sunt raspunsuri ce ocolesc subiectul, e slab omul, ar trebui liberalii sa-l schimbe, de ce sa se tot impiedice de incompetenta lui, sa-l puna pe oricare altul.

 8. Socul a fost pentru oras, nu pt tine, Tescarule! Si nu un soc pozitiv, ci unul dezamagitor. Nu ca Bacaul n-ar fi trait o stare de soc si in mandatele lui Spagarache, dar e limpede ca sunteti cu totii VARZA! De ce va incapatati sa ramaneti la primarie si nu mergeti acasa, la familiile voastre sau la puscarie? Voi nu realizati cum arata orasul asta, ca o comuna un pic mai mare? E doar “meritul” vostru. Un pic de bun simt putem cere de la voi? Nici nu vreti si nici nu puteti, e foarte clar! Dispareti pentru totdeuna din cladirea aia!

 9. Aproape imediat dupa ce a preluat fraiele de viceprimar = 1 an si jumatate de cand activa ca viceprimar, dupa ce a fost ales senator Dragos Luchian in 2012. Inseamna ca nu are notiunea timpului sau a vrut sa accentueze socul ce l-a avut sau e pur si simplu mincinos.

 10. Nu mai comentati actiunile domnului. E clar ca s-a nascut si va muri socat. Poate ramane in galeria marilor oameni ai administtratiei mizeriei astea de “oras” langa Stavarache, Sechelariu, Benea si celelate oratanii.

LĂSAȚI UN MESAJ