Sute de locuitori ai municipiului Bacau au participat sâmbata, 14 iunie 2014, intre orele 7.00-13.00, la Slujba de Sfintire a Capelei cu hramul „Schimbarea la fata“, situata în incinta Cimitirului Sarata II din Bacau, de pe strada Poligonului.

Slujba de sfintire a fost savârsita de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, însotit de parintele protopop Costel Busuioc si de un ales sobor de preoti si diaconi.

Cu acest prilej, credinciosii au putut trece prin Sfântul Altar, unde au sarutat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce si Sfântul Prestol. Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul a evidentiat frumusetea duhovniceasca a momentului sfintirii bisericii care devine Casa lui Dumnezeu, deoarece, prin sfintire, Dumnezeu cel în Treime închinat si slavit Se salasluieste acolo, lucrând tainele cele mântuitoare.

La final, toti crediciosii au luat parte la agapa frateasca organizata cu prilejul sfintirii bisericii parohiale. (V.E.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ