10 decembrie 2022
5 C
Bacău

A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al Parcului Atletic

HomeActualitateA fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al Parcului Atletic

A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al Parcului Atletic

Astăzi, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a primului parc atletic din România, inspirat de spectaculosul „Athletic Exploratorium” construit la Ødense, în Danemarca.

„Inițiativa realizării unui astfel de parc în Bacău a fost ținută în loc de pandemie, dar imediat ce am avut posibilitatea am călătorit, în prima decadă a lui martie, în Danemarca pentru a înțelege – la fața locului – acest strălucit concept în materie de redare a spațiului urban către practicanții şi iubitorii sportului de masă”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.„În Danemarca am vizitat mai multe obiective și am rămas impresionat de modul în care autoritățile de aici se raportează la necesitățile cetățenilor, transpunându-le în proiecte sustenabile precum Athletic Exploratorium, Biblioteca publică sau Complexul pentru persoane cu dizabilități”, a mai spus acesta.

Cu acest prilej, a fost pus bazele unui parteneriat cu arhitectul Flemming Overgaard, creatorul parcului atletic construit în Odense, expertiza acestuia fiind capitală în privința materializării unui parc similar în România. În curând, dl. Overgaard va veni în Bacău pentru a participa la elaborarea studiului de fezabilitate și la dezbaterea publică care va fi organizată vizând acest obiectiv de infrastructură sportivă.

„Sugestiile și propunerile profesioniștilor dar și a amatorilor din domeniul sportiv ne vor ajuta să realizăm un parc atletic cât mai bine calat pe nevoile comunității băcăuane, ai cărei cetățeni sunt privați de o infrastructură adecvată practicării sporturilor atletice şi nu numai. Să nu uităm că sportul rămâne unul din elementele fără de care nu putem vorbi despre un stil de viață sănătos, ferit de perspectiva unor nedorite probleme medicale”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Bacău.

Alte titluri
Alte titluri

Atenție la condițiile de trafic!

Poliţia rutieră recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule...

Când vine vorba de siguranța copiilor nu trebuie să facem compromisuri!

În această săptămână polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție...

Program Happy Cinema Bacau, 9- 15 decembrie

Vineri,9 Decembrie 12:30 Teddy's Christmas - Familie, Normal, AG 13:00 Captain...

Opinii
Opinii

Ultimele știri