Propus cu o zi inainte de desfasurarea sedintei Consiliului Local Onesti, proiectul de hotarâre privind declararea ca bun apartinând domeniului public de interes local a unui imobil (Casa de Cultura a Sindicatelor), a stârnit o dezbatere foarte aprinsa.

Robert Ionut Chiriac, juristul primariei onestene, a declarat ca “incepând cu anul 1990 Casa de Cultura a Sindicatelor din Onesti a trecut in subordinea Asociatiei Nationale a Caselor de Cultura a Sindicatelor din România (ANCCR) fara ca sa detina acte de proprietate a acesteia”.

Consilierul local Mihai Sova a mentionat: ”Ca si initiativa cred ca este bine sa declaram ca bun al municipiului Onesti Casa de Cultura dar ea a fost preluata de ANCCR printr-o hotarâre a Guvernului României si noi acum vrem sa anulam aceasta hotarâre”.

Secretarul municipiului Onesti, consilierul juridic Daniel Spânu, a tinut sa remarce ca “din anul 2003 este o hotarâre data de Guvernul României care abroga unele articole ale precedentei hotarâri in privinta caselor de cultura. Dar nu este trecuta nicaieri Casa de Cultura a Sindicatelor din Onesti iar in Statutul ANCCR este stipulat doar faptul ca «din patrimoniul asociatiei fac parte si casele de cultura», lucru care nu se constituie ca aceasta detine acte de proprietate.”

Consilierul Emil Lemnaru a tinut sa releve faptul ca in 1999 a fost aprobata o hotarâre a CL Onesti pentru a lua in subordinea municipalitatii Casa de Cultura a Sindicatelor, “s-au facut si unele demersuri verbale si in anul 2003, prin hotarâre de guvern, aceasta a fost luata fara a fi intrebati.
Trebuie gasita o solutie prin care sa avem aceasta institutie de cultura a municipiului Onesti”.

Consilierul local Stefan Martin a subliniat un lucru trist: “Tot ce a fost la sindicate ori s-a distrus, ori s-a vândut ori s-a lasat in paragina! Abia acum o sa putem spune ca este a Onestiului Casa de Cultura si onestenii pot plati pentru aceasta.”

Dupa aproape o ora de dezbateri, la care a luat cuvântul alaturi de alti consilieri si Teodor Adobricai, directorul Casei de Cultura, proiectul de hotarâre privind declararea ca bun apartinând domeniului public de interes local a acestui imobil (Casa de Cultura a Sindicatelor), a fost votat de majoritatea alesilor locali, inregistrându-se patru abtineri (ale consilierilor locali liberali).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Numai comunitatea locala poate intretine si finanta lucrarile necesare pentru aceasta casa de cultura.Marea majoritate a constructiilor din patrimoniul sindicatelor s-au distrus.

LĂSAȚI UN MESAJ