Camera de Comert România – Columbia are sediul in Bacau

In Bacau, din toamna anului trecut, prin hotarâre judecatoreasca, avizul Guvernului si al Camerei Nationale de Comert, a luat fiinta Camera de Comert si Industrie Bilaterala România- Columbia, cu statut de ONG, afliata, din februarie 2014, la Camera Nationala de Comert si Industrie a Românei.
Printre obiectivele nou infiintatei Camere de Comet se inscriu dezvoltarea relatiilor comerciale dintre cele doua tari, facilitarea unor contacte fundamentate pe oferte specifice din diverse domenii de activitate, organizarea de misiuni economice pentru firmele românesti, cu ocazia unor târguri si expozitii in Columbia, organizarea de evenimente promotionale in România, cu particiaprea firmelor din Columbia, dar si de consultanta juridica.

“Acum, suntem in faza pregatirilor pentru organizarea unui forum economic România – Peru – Columbia. Trebuie sa va spun ca intre UE si doar cele doua tari din America Latina exista incheiat un acord de liber schimb, ratificat si de România, insa nu s-a facut aproape nimic pentru a duce la indeplinire obiectivele acordului. Vrem sa profitam de aceasta oportunitate. Au raspuns invitatiei noastre ambasada Perului la Bucuresti, ambasada Columbiei de la Varsovia (Columbia nu are ambasada in România) si dorim sa organizam acest forum in Bacau.”
Ovidiu Marian Stanica, presedintele Camerei, om de afaceri, consilier judetean

PUBLICITATE

Sediul firmei este acum pe strada Nicolae Titulescu, insa, de curând, Camera de Comert si Industrie România-Columbia a inchiriat, pentru cinci ani, “Casa Patrascanu” de pe strada Vasile Alecsandri, fosta casa unde au locuit fostii primi secretari ai judetului, parasita si degradata acum. “Din pacate, aceasta casa, monument istoric al orasului, printre putinele care ne-au mai ramas, a trecut prin mai multe mâini si este destul de deteriorata. Am inchiriat-o, cu drept de preemtiune la cumparare, si vrem sa o salvam de la distrugere. Este in intentia noastra ca intr-o aripa sa amenajam birourile Camerei, iar alte spatii sa primeasca destinatii publice, unde se vor putea organiza diferite manifestari”, ne spune presedintele Camerei de Comert si Industrie Bilaterala România-Columbia.

Columbia este o tara cu o economie emergenta, având un mare potential in domeniul extragerii de zacaminte, exploatarii petrolului, a agriculturii si turismului. Limba oficiala este spaniola, fiind un avantaj pentru europeni.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ