Prima cresa din sudul Bacaului, aflata in incinta fostului Liceu Letea, isi va deschide portile luni (21 martie) pentru micutii cu vârste de pâna la 3 ani. Amenajarea cresei a costat 440.000 de lei si a fost finalizata.

Marti, in prezenta primarului interimar Ilie Birzu si viceprimarului Radu Ababei, a avut loc inaugurarea noii institutii. Bacaul duce lipsa mare de crese, iar pentru ca o constructie noua necesita investitii mari si timp indelungat pentru realizare, municipalitatea a recurs la metoda gasirii de spatii in institutii deja functionale.

Asa a aparut cresa Letea si, in anul scolar viitor, va mai aparea o cresa pe strada Alecu Russo, intr-o gradinita din zona. Primarul Ilie Birzu a declarat ca pe lista de asteptare se afla 280 de copii pentru a-si gasi locuri in crese. Initial, si pentru cresa Letea au existat cereri peste capacitatea acesteia, de patru grupe cu un total de 60 de copii, insa, treptat, parintii si-au retras din solicitari. Astfel s-a ajuns ca acum cresa sa se deschida cu doar doua grupe, cu circa 30 de copii. „Unii parinti si-au permis bone, altii au dat copiii in grija bunicilor sau pur si simplu s-au mutat. Astfel se poate explica de ce nu mai sunt inscrisi copii pe masura cererilor initiale, dar speram ca in scurt timp sa ajungem la capacitatea maxima”, a spus si viceprimarul Radu Ababei.

PUBLICITATE

Valentina Dospinescu, directoarea Centrului Bugetar Crese, a precizat ca exista o cerere mare de locuri in crese in nordul orasului, unde functioneaza o singura astfel de institutie. „Sunt parinti care vin de pe strada Stefan cel Mare si isi aduc copiii la Letea”, a spus directoarea Dospinescu. Referitor strict la cresa Letea, directoarea Dospinescu a precizat ca blocul alimentar este separat de locul in care micutii iau masa, ceea ce necesita transferul mâncarii prin spatii deschise, prin circuite speciale. „Sper insa sa nu existe nici o problema, asa cum nu am avut probleme in nicio cresa, niciodata”, a spus directoarea.

Cresa are nevoie de autorizatie

Extintoarele au fost montate la peste 2 m inaltime
Extintoarele au fost montate la peste 2 m inaltime

Cresa are insa o problema usor vizibila, legata de amplasarea extinctoarelor. Si asta, intrucât acestea sunt inaltate la peste doi metri inaltime fata de pardoseala, ceea ce, evident, le face greu accesibile chiar si celor mai inalti.
Pompierii spun ca noua cresa are nevoie de autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau pentru a putea functiona. „S-a acordat asistenta tehnica administratorului Centrului Bugetar de Crese – punctul de lucru Cresa Letea in urma careia i s-a adus la cunostinta obligativitatea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau. (G.P.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Si daca exista obligativitatea de ce i-au dat drumul? Cine ar trebui sa se sesizeze ca nu este in regula? Nu cei de la ISU si sa le dea si o amenda? Au vrut sa bifeze o realizare sa se laude dl vice Ababei cu inaugurarea.Si sa bifeze si candidatul la primarie o prezenta in spatiul public cu fotografii si tot ce trebuie.
    Se joaca cu focul si vai de c** lor in caz de ceva.
    Parca cei de la ISU au dreptul sa inchida locatia daca nu respecta normele.Aici nu le vad sau le este frica de ceva?

LĂSAȚI UN MESAJ