Locuitorii din Cabesti, comuna Podu Turcului, au trait marti, 9 august, un moment istoric pentru mica lor comunitate: inaugurarea primului dispensar medical din sat.

Cladirea a fost construita in doua saptamâni de voluntarii olandezi ai organizatiei Werkgroep Zegveld, care au facut mari eforturi pentru a termina la timp lucrarile.

La inaugurare au participat peste o suta de localnici, voluntarii olandezi, reprezentantii Asociatiei Betania, ai Consiliului Judetean, primari din zona, consilieri locali, intelectualii comunei etc. Ceremonia a debutat cu un mesaj al parintelui Mihail Manca, parohul din localitate, care le-a multumit celor 18 voluntari din Tara Lalelelor si i-a sfatuit pe locuitorii din Cabesti sa le urmeze exemplul.

PUBLICITATE

Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania, a facut o scurta prezentare a colaborarii cu Werkgroep Zegveld, apoi a multumit autoritatilor locale, care s-au implicat “admirabil” in derularea proiectului.

“E un proiect foarte important pentru noi deoarece, din nou, am ales o zona saraca, fara posibilitati, unde nu era niciun punct sanitar, a marturisit Andre Muit. Solicitarea a fost facuta de comuna Podu Turcului, care a ales satul Cabesti, iar noi am fost de acord. E al saptelea dispensar pe care Betania si voluntarii olandezi il construiesc in judetul Bacau.”

Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean, si-a exprimat intentia de a continua astfel de proiecte in mediul rural, mentionând insa ca, pe viitor, vor fi echipe mixte de voluntari, olandezi si români, astfel incât practica de suflet a voluntariatului sa prinda radacini si la noi.

Si Gelu Ciorava, primarul comunei Podu Turcului, le-a multumit olandezilor care au facut un gest extraordinar pentru satenii din Cabesti, apoi, alaturi de ceilalti invitati, a ascultat imnul Olandei intonat de catre cei 18 voluntari.

Panglica tricolora de la intrarea in noul dispensar a fost taiata de catre André Muit, Sorin Brasoveanu, Gelu Ciorava si Ariën van den Broek, liderul grupului olandez.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ