In cladirea terminalului de pe Aeroportul International “George Enescu” din Bacau a explodat, marti, o bomba. Nu a fost un fapt real, ci un exercitiu privind gestionarea unei situatii de criza.

“Planul a avut drept scop stabilirea masurilor necesare informarii, alarmarii si participarii tuturor entitatilor implicate in rezolvarea situatiilor de criza ce pot sa apara atât pe Aeroportul International George Enescu cât si in zona sa de responsabilitate”, arata Oana Chelaru, director general.

Obiectivele majore au fost salvarea si protejarea vietilor omenesti, precum si mentinerea la un nivel cât mai apropiat de normalitate a activitatilor operationale de aviatie civila.

Au participat forte apartinând Structurii Specializate a Serviciului Român de Informatii, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bacau, Gruparea de Jandarmi Mobila, Politia Transporturi Aeriene, Politia de Frontiera Bacau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, precum si personalul cu atributii si responsabilitati din cadrul Aeroportului.

Simularea s-a petrecut in zona nerestrictionata din interiorul terminalului de pasageri, pe durata formalitatilor de check-in, control acces si control de securitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ