Serviciul de Gestionare a Câinilor Fără Stăpîn din Primaria Bacău organizează vineri, 26 iunie, înca o campanie de sterilizare gratuită din acest an, pentru animalele de rasă comună. Programările se fac la telefonul 0234-524024.

Ca de fiecare dată, condiția este ca proprietarii sau deținătorii câinilor să aibă domiciliul în municipiul Bacău.

Campania este organizată de Primăria Bacău și de organizația Wir retten Hunde e. V din Germania. Pe 29 mai a avut loc prima campanie de sterilizare gratuită din acest an, în cadrul căreia au fost steriziți 35 de câini.

Din cauza situației epidemiologice, sunt câteva condiții care trebuiesc respectate: proprietarii / deținătorii câinilor trebuie să fie prezenți la adăpost la ora stabilită prin programare telefonică la 0234-524024, ei vor purta obligatoriu măști de protecție în parcare și în zona de acces în adăpost pe toată perioada cât sunt prezenți. Proprietarii / deținătorii câinilor vor respecta distanțarea socială de 2 metri în relația cu ceilalți participanți cit și cu personalul adăpostului.

Accesul proprietarilor în adăpost este interzis; câinii vor fi preluați de către personalul adăpostului din parcare și returnați proprietarilor, după sterilizare, în același loc.

Animalele care urmează a fi sterilizate nu trebuie hrănite cu 12 ore înainte de intervenția chirurgicală.PUBLICITATE