23 februarie 2024
EvenimentA cunoscut o adolescentă pe Facebook, a chemat-o la el pe motiv...

A cunoscut o adolescentă pe Facebook, a chemat-o la el pe motiv că se va căsători cu ea și a forțat-o să se prostitueze

Procurorii DIICOT Craiova au reținut un individ pentru trafic de minori, victima fiind cooptată prin rețelele de socializare.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea unui individ în legătură cu o investigație privind traficul de minori. Conform comunicatului oficial, inculpatul este suspectat că a recrutat o victimă minoră, în vârstă de 16 ani, folosindu-se de rețelele de socializare, cu promisiunea unei relații de familie.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii decembrie 2023, inculpatul a racolat, prin intermediul rețelelor de socializare, o persoană vătămată minoră (16 ani) și prin inducere în eroare (promisiunea întemeierii unei relații de familie) a determinat-o să vină la locuința sa în municipiul Craiova.La scurt timp a constrâns-o prin acte de agresiune fizică și psihică să practice prostituția încasând sumele de bani obţinute de victimă din activitatea infracțională.

În urma investigațiilor desfășurate în colaborare cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, procurorii au inițiat procedurile pentru arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri