Cea de-a XIV-a editie a Festivalului de Teatru in limba engleza Ingenous Drama Festival s-a incheiat sambata seara, cu ceremonia de premiere a castigatorilor.

Juriul, prezidat de actrita Coca Bloos, a avut o misiune dificila pe care si-a luat-o in serios, fiind zgarcit cu laudele si darnic cu criticile. Dealtfel, la doua sectiuni nu s-au acordat premii, la “Best supporting actress” si la “Best stage design”.

Cel mai important premiu al festivalului, cel pentru cea mai buna reprezentatie (Best preformance), a fost obtinut de liceenii care formeaza trupa Heavenly Hell din Timisoara. La aceasta categorie a mai fost nominalizata trupa “The Knockers” din Suceava.

PUBLICITATE

Heavenly Hell a mai obtinut si premiul pentru “Best use of light” (cea mai buna utilizare a luminilor) dar si pentru “Best use of music” (cea mai buna utilizare a muzicii), categorie la care a mai fost nominalizata si trupa Hooleelogans din Timisoara. Deasemenea, sectiunea “Best costumes” (cele mai bune costume) a fost castigata tot de Heavenly Hell, o alta trupa nominalizata fiind The Knockers.

La sectiunea “Best original script” (cel mai bun scenariu original), premiul a fost adjudecat de Eduard Buhac, de la The Knockers Suceava. Heavenly Hell a fost nominalizata, deasemenea, la aceasta sectiune.

La sectiunea “Best use of english” (cea mai buna utilizare a limbii engleze) s-au infruntat Claudia Morosanu (Heavenly Hell), Raul Garlistean (Hooleelogans) si Eduard Buhac (The Knockers), acesta din urma fiind declarat castigator.

Premiul publicului a fost castigat de trupa The Knockers iar la sectiunea “Best organiser” (cel mai bun organizator) au fost premiate Alexandra Darlau si Codrin Ciobanu.

La sectiunea “For always being a professional” (pentru a fi mereu un profesionist) , castigator a fost desemnat George Bejan iar la “Best supporting actor” (cel mai bun actor in rol secundar), Carol Ionescu, de la trupa bucuresteana Brainstorming.

Sectiunea “Best actress” (cea mai buna actrita) a avut nu mai putin de sase castigatoare, adica sase componente ale trupei Heavenly Hell ce au jucat un personaj colectiv.

La categoria “Best actor” (cel mai bun actor), nominalizatii au fost Eduard Buhac, Florin Posastiuc (ambii de la The Knockers) si Raul Garlistean (Hooleelogans), care a si castigat premiul.

Premiul pentru cea mai buna regie – Best Stage Direction – a revenit trupei Heavenly Hell, in timp ce premiul special oferit de presedintele onorific al festivalului, Coca Bloos, a fost adjudecat de acelasi Raul Garlisteanu.

In fine, la noua sectiune “Best One Man Show” au fost doi castigatori: Eric Tutuianu si Cristian Ioan, ambii din Bacau.

Fotografii din ultima zi de ID FEST gasiti pe pagina noastra de Facebook.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ