Ambitia de a fi un partid “altfel”, organizarea in teritoriu si proiecte ce tin cont de necesitatile cetatenilor – acestea sunt, la nivel declarativ deocamdata, prioritatile Partidului Miscarea Populara – PMP. Dupa o perioada de relativ suspans, deputatul onestean Valerian Vreme a iesit “transparent” in fata jurnalistilor si a anuntat ca a semnat cu emotie adeziunea la noul partid, al carui presedinte este in judetul Bacau.

I-au fost alaturi lideri nationali ai formatiunii: Eugen Tomac, presedinte PMP, Teodor Baconschi, vicepresedinte, si fosta tenismena Ruxandra Dragomir, liderul organizatiei de femei pe plan national. Toti cei patru au subliniat atât noutatea pe care doreste sa o aduca PMP in peisajul politic românesc prin cooptarea de oameni noi, cu o imagine nepatata, conectarea la problemele reale ale cetatenilor si necesare reforme in toate domeniile. Presedintele Tomac a afirmat legatura dintre PMP si principiile sanatoase ale guvernarii PDL, insa a punctat ca este nevoie sa fie accelerate reformele in Sanatate, Administratie, Invatamânt etc.

Teodor Baconschi a subliniat ca Partidul Miscarea Populara nu va fi niciodata “inca o cooperativa infractionala a politicii românesti”, accentuând ca este dificil sa “ridici o casa noua, in care cuvintele de ordine sa fie libertatea, comunitatea si solidaritatea.”

Ca reprezentanta a organizatiei feminine, Ruxandra Dragomir a pledat pentru implicarea in politica a femeilor de valoare, care si-au probat valoare prin realizari profesionale si umane palpabile si autentice. Chiar daca au vorbit pe alocuri convingator, liderii PMP nu au au adus in fata opiniei publice mult asteptatele proiecte (ele vor veni dupa ce partidul se va organiza in teritoriu) si nici personalitati cunoscute ca fiind recunoscute profesional si moral (acestea sunt asteptate si invitate sa adere).

“Este o constructie politica noua, una care este deschisa spre societatea civila, spre oamenii scolii, spre mediul universitar si cel de afaceri. De la ei asteptam idei si, mai ales, ii dorim alaturi de noi in efortul de a schimba România” – a declarat deputatul Valerian Vreme, presedinte Partidul Miscarea Populara Bacau.PUBLICITATE