O intrecere de arta culinara spectaculoasa si vesela a avut loc la Restaurantul aSaha”. Concurenti au fost jurnalistii bacauani. Cei mai talentati si cei mai indrazneti dintre ei, nepasatori la blitz-urile si ironiile colegilor,
s-au concentrat si au reusit sa faca o buna impresie juriului condus de maestrul Gheorghe Zamfir.
Cum regula spune ca, cei mai buni bucatari sunt barbatii, concursul de la restaurantul aSaha” a confirmat acest lucru – opt barbati si doar o singura reprezentanta a sexului frumos s-au prezentat la masa pe care tronau lenese si colorate, legumele, preparatele din peste, muraturi etc.a ce urmau sa fie taiate de achirurgi”. Juriul, compus din maestrul Gheorghe Zamfir, scriitorul Val Manescu (care a promis un regulament dur in viitor) si Gabi Sahaghian, au apreciat talentul ziaristilor mancandu-le… operele! Toata lumea a preparat salate, in diferite registre: de fasole, de toamna, meridionala, de peste, de legume. Jurnalistii au dovedit ca in materie de salate au multa fantezie. De la cei care chibitau pe margine, s-au auzit voci precum ca aunii sunt mai buni ca bucatari decat ca ziaristi”! Locul intai a fost ocupat de Radu Vasiluta, care a dovedit ca jurnalistii de la Trustul Media aDesteptarea” stiu sa gateasca lucruri pe care lumea sa le guste din plin! Si ca intrecerea sa fie o copie fidela a ceea ce e in realitate, nemultumirile si protestele au facut parte din meniul serii. Cum regulamentul era doar teoretic si facut ad-hoc, unii concurenti au beneficiat si de ingaduinta gazdelor care le-au dat cate o idee si un mic ajutor. Totul, insa, s-a terminat in armonia muzicii de vis a marelui Gheorghe Zamfir.
Gabriel Pop















