30 aprilie 2024
EconomieVamile, blocate, in weekend-ul trecut

Vamile, blocate, in weekend-ul trecut

Timp de câteva ore, Sistemul Informatic Integrat Vamal a fost indisponibil, de vineri, 4 iulie, incepând cu ora prânzului. Neajunsul a aparut ca urmare a problemelor tehnice (hardware) in sistemul informatic utilizat de toate puntele de lucru ale Directiei Generale a Vamilor.

Prin urmare, toate structurile vamale teritoriale au fost informate cu privire la folosirea procedurii alternative utilizata în astfel de situatii, astfel încât sa se asigure desfasurarea în bune conditii a procesului de vamuire.

„Totodata, autoritatea vamala a dispus prelungirea programului de lucru în birourile vamale de interior, pâna la finalizarea tuturor operatiunilor vamale”, a precizat Liana Vasiliu, purtatorul de cuvânt al Directiei Regionale Vamale Iasi, careia ii sunt subordonati si vamesii bacauani.



Problema ca nu este singurul incident de acest gen provocat in vami, numeroase astfel de caderi ale sistemului informatic vamal fiind inregistrate si in trecut. „Pentru fiecare camion pierderile sunt de cel putin 100 eur/zi, fara sa luam în calcul imposibilitatea de a livra marfurile si problemele generate clientilor de transport”, se arata într-un comunicat al Federatiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

„Noi, vineri, am lucrat, cam toata tara, in varianta alternativa, iar la 14.35, absolut toate operatiunile erau inchise pe Bacau. N-a ramas absolut nimic peste weekend. Asadar, pentru Bacau, n-au fost probleme. Singurele doua camioane, ale Agricola Bacau, cu cereale au ramas in vama, intrucât n-aveau bani bagati in cont, conform procedurilor.”
Valentin Grosu, seful punctului vamal de lucru Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri