30 aprilie 2024
OpiniiEditorialAsteptarile noastre, vointa autoritatilor

Asteptarile noastre, vointa autoritatilor

Autoritatile au spus in ultimele ierni ca nu au cu cine deszapezi trotuarele, fiindca s-a renuntat la serviciile multor angajati, din lipsa de fonduri. Anul acesta, i-or fi concediat pe toti. Daca te incumeti sa parcurgi câteva sute de metri pe trotuare, te opintesti, transpiri, respiri greu, calci apasat zapada framântata, cu gândul ca faci o fapta buna, adica o carare pentru cei ce vor mai trece pe acolo.

Pe undeva exista si vreun responsabil pentru aceasta stare nefireasca de lucruri, dar el nu are drum pe trotuar. Prin dreptul magazinelor e bine, firmele au deszapezit, fiindca altfel primesc amenda. Autoritatile, nu au deszapezit, fiindca nu primesc amenda. Doar prin zonele centrale sI pe arterele principale e bine, se circula bine si pe carosabil si pe trotuare. Dupa blocuri, la fereala de privirile oficiale, e jale mare. Postasul injura, femeia care merge sa-si cumpere pâine suduie si ea printre dinti, ca si vecina care isi duce gunoiul la ghena.

Singura solutie care ar ajuta nu e cea salina, ci sa lase nitel birourile si masinile unii responsabili publici, sa coboare domniile lor în strada si sa încerce sa ajunga teferi acasa, ca pietoni, mai ales ca si gheata incepe sa luceasca sub ascunzisul zapezii.

Poate nu mai era de asteptat o ninsoare de calitate in acest sezon rece, poate nici macar sa mai ninga in vreo iarna, iar de aici mirarea unora ca e zapada pe strada. Nici sa arunci cu laturi in autoritati nu se cuvine, fiindca deszapezirea se face anevoios si nu se poate instantaneu in tot orasul.

Problema la noi este, in primul rând, ca nu sunt bani suficienti sa se faca treaba de calitate, iar atâtia câti sunt, nu intotdeauna sunt gestionati cum trebuie. Cât despre asteptarile cetatenilor indreptate spre autoritati si nemultumirile ce decurg de aici, cauzele principale par sa fie dezamagirile de pâna acum in privinta spiritului gospodaresc al edilililor in situatii similare, dar mai ales multele, eternele si de multe ori indreptatitele suspiciuni de fraudare a banilor publici. Iar pentru ca aceste suspiciuni sa dispara nu e necesara doar o gestionare transparenta a banilor incasati din impozitele si taxele bacauanilor, ci si de o activitate edilitara ce nu lasa loc de prea multe reprosuri.

Cu alte cuvinte, ar fi de preferat ca autoritatile sa ne inchida gura cu prestatii publice de calitate. Care eventual pot fi laudate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri