30 aprilie 2024
ActualitateInner Wheel a mai deschis o camera senzoriala

Inner Wheel a mai deschis o camera senzoriala

Pustii care frecventeaza Centrul “Daniel” apartinând Asociatiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor (ASCHN) au avut parte, ieri, de o surpriza. Clubul Inner Wheel, organizatie feminina de voluntariat deja cunoscuta in Bacau, a amenajat la “Daniel” o camera senzoriala al carei scop este sa diversifice terapiile si sa-i ajute pe copii cu autism, ADHD si retard usor “sa se deschida”, sa socializeze mai bine.

Pentru a obtine fondurile necesare, Inner Wheel s-a inscris cu acest proiect la Swimathon, concurs caritabil organizat de FSC la Bazinul Olimpic, in octombrie. Alaturi de gazde si de sponsori, la inagurarea camerei senzoriale au participat reprezentantii ISUJ Bacau, gen. Mihai Simionescu si col. Ioan Mihalache, Cristian Manolache, presedintele PER, si Simona Paduraru Axinte, care au inotat la Swimathon pentru a strânge fonduri.

A fost prezent si Razvan Lacatusu, masterand, fost beneficiar al ASCHN, care a inotat si el pentru copiii de la “Daniel”, desi are deficiente neuromotorii.



Diplome pentru sponsori si inotatori

Marioara Popa, presedinta ASCHN, i-a invitat pe oaspeti sa viziteze Centrul “Daniel”, apoi le-a multumit doamnelor de la Inner Wheel pentru sprijin. Lavinia Porubiu, terapeut si coordonator proiect, le-a explicat invitatilor care sunt beneficiile camerei senzoriale: “Unul dintre acestea ar fi ca duce la armonizarea personalitatii copilului cu handicap. Pe lânga stimularea tuturor planurilor senzoriale, are efecte foarte bune in ceea ce priveste relaxarea si dorinta de a cunoaste si explora.

De asemenea, ajuta la diminuarea tulburarilor de comportament si a crizelor de plâns. Acestea sunt doar câteva dintre beneficii.” In final, Marioara Popa a inmânat diplome de excelenta Clubului Inner Wheel, care a sponsorizat camera senzoriala, reprezentantilor ISUJ Bacau, parteneri de-o viata ai ASCHN, organizatorilor Swimathon, respectiv Fundatiei Comunitare, si, fireste, inotatorilor.

“Ma bucur foarte mult ca am reusit sa ducem la bun sfârsit acest proiect. Este a V-a camera senzoriala pe care o deschidem. Am promis in urma cu sase luni ca vom sprijini Centrul Daniel si ne-am tinut de cuvânt deoarece am participat la Swimathon si am putut strânge fonduri”, a spus Mariana Boghiu, presedinte Inner Wheel Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri