30 aprilie 2024
Actualitate"1 Decembrie, Ziua României, Ziua tuturor românilor la Școala gimnazială "Profesor Panaite...

“1 Decembrie, Ziua României, Ziua tuturor românilor la Școala gimnazială “Profesor Panaite Constantin” din Gârleni

Astăzi 28.11.2022, s-a sărbătorit cu freamăt și bucurie, 104 ani de la Marea Unire, în cadrul proiectului educațional –„1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR” elevii din clasele primare, coordonați de doamnele învățătoare: Merlușcă Simona, Prisecaru Mariana și Gălbează Adriana, împreună cu elevii claselor V-VIII, coordonați de către domnii diriginți: ( prof. Carp Ana- Maria, prof. Hurmuzache Mihaela, prof. Cuțic Costantin-Radu și prof. Nistor Cristina), precum și de domnii profesori de istorie ( prof. Pavel Eduard), de educație fizică ( prof. Susanu Lidia), de muzică ( prof. Sandu Cristinel) și religie ortodoxă ( preot Ardeleanu Gheorghe).

Activitatea copiilor și a profesorilor a fost binecuvântată printr-o slujbă dedicată acestui mare eveniment, de către unul dintre invitații speciali, preotul Toma Cristian, ajutat cu mare bucurie de domnul profesor de religie, preotul Ardeleanu Gheorghe și domnul de muzică Sandu Cristinel.

Un alt invitat special a fost domnul maior (r ) Gicu Moraru reprezentant al asociațiilor „ Tradiții Milatare” Bacău și „ Cultul Eroilor ”, Bacău.



În cadrul proiectului „ 1 Decembrie, Ziua Națională, Ziua tuturor românilor” au participat circa 150 de elevi din clasele primare și gimnaziale sub atenta îndrumare și supreveghere a directorului școlii – prof. Furieșu Camelia.

Într-o atmosferă de sărbătoare, încărcată de emoție, domnul maior (r) Gicu Moraru a prezentat asistenței semnificația Zilei Naționale și contribuția băcăuanilor la realizarea Marii Uniri, apoi a vorbit despre martiri, despre “meseria de ostaș”, despre recunoștința pe care trebuie să o avem față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.

Au urmat cântece și poezii interpretate de elevi sub îndrumarea doamnelor învățătoare și a domnilor profesori, având ca temă România Mare, în vederea evocării acestui eveniment de o reală însemnătate pentru poporul român. Pentru a marca ziua de 1 Decembrie, elevii şi profesorii au purtat în piept însemne tricolore. „Așa îi învățăm și pe copii să respecte mai mult Ziua Națională.

Este ziua în care pacea, armonia și toleranța trebuie să fie valorile care ne caracterizează pe toți. Acestea trebuie conștientizate mai mult ca oricând de 1 Decembrie, iar toate acțiunile noastre trebuie să fie în concordanță cu moștenirea lăsată la 1 Decembrie 1918”, a precizat doamna coordonator de proiect Merlușcă Simona.

prof. Cuțic Radu

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri