30 aprilie 2024
ActualitateZeci de bilete disponibile la tratament balnear

Zeci de bilete disponibile la tratament balnear

Deși, față de anii anteriori, în 2022 numărul biletelor la tratament balnear, destinate pensionarilor și asiguraților în sistemul public de pensii, s-a înjumătățit, surprinzător și dintre cei cărora, în urma solicitării lor, li s-a alocat unul renunță la repartiție. Astfel, după expirarea termenului de vânzare către cei cărora le-a fost rezervat un loc, la nivelul județului Bacău sunt disponibile zeci de bilete, la fiecare serie, chiar și la mare.

Din ultima serie (a XI-a din acest an), în prezent, sunt scoase la vânzare liberă nu mai puțin de 36 bilete. Acestea sunt în stațiunile 1 Mai (2 bilete), Amara (9), Buziaș (1), Căciulata (2), Covasna (1), Eforie Nord (3), Felix (1), Herculane (2), Lacu Sărat (6), Sîngeorz (2), Sarata Monteoru (2), Tîrgu Ocna (4) și Vatra Dornei (1). Menționăm că din seria a XI-a, județului Bacău i-au fost repartizate 152 locuri în stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Moneasa, Neptun, Nicolina, Sîngeorz, Sarata Monteoru, Slănic Moldova, Tîrgu Ocna și Vatra Dornei.

Din cele 152 bilete, 151 le-au fost alocate automat unor pensionari și asigurați care au depus cerere la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău pentru a le fi repartizat un loc într-o stațiune în luna august. Ei trebuiau să se prezinte la CJP Bacău pentru a-și cumpăra biletul rezervat, până în data de 8 august. Dar, după cum am arătat mai sus, peste 30 dintre beneficiari au renunțat la locul repartizat.



Biletele disponibile vor fi vândute pe principiul ”primul venit, primul servit”. La cumpărare, persoanele amatoare se vor prezenta la CJP Bacău cu recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma. Cele cu dizabilități beneficiază de gratuitate, dar în baza certificatului de încadrare în grad de handicap și a ”Programului individual de reabilitare și integrare socială” (original și copie).

Acest document se obține de la Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Beneficiarii unui bilet vor pleca la tratament balnear în 14, 15, 16, 17 sau 18 august, data fiind diferită în raport de fiecare stațiune și hotel.

Să mai notăm că următoarea serie va începe în 30 ori 31 august sau în 1, 2 ori 3 septembrie.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri