30 aprilie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: Surprize în play-out

Fotbal/ Liga a III-a: Surprize în play-out

La finalul săptămânii trecute s-a desfășurat etapa a șaptea din play-off-ul și play-out-ul Ligii a III-a. Surprizele rundei s-au consumat în play-out-ul Seriei 1, acolo unde ocupanta locului 5, CSM Bacău s-a apropiat la cinci puncte de echipa de pe 4, Știința Miroslava.

Reducerea ecartului a avut la bază remiza obținută de „CSMei”, 1-1, pe terenul Șomuzului Fălticeni (gazdele au deschis scorul în min. 3, prin Savin, băcăuanii egalând cu cinci minute de final, grație penalty-ului transformat de Adăscăliței) coroborată cu incredibila înfrângere suferită de Știința Miroslava acasă, 0-1, în fața „lanternei roșii” CSM Pașcani.

În acest context, partida de runda viitoare, dintre CSM Bacău și Știința Miroslava se anunță de maximă importanță pentru echipa antrenată de Codrin Mindirigiu în tentativa de a evita retrogradarea. O victorie băcăuană i-ar apropia pe „CSMei” la -2 de Miroslava, cu două etape înainte de final.



Cealaltă echipă băcăuană aflată în play-out, dar în Seria 2, FC Dinamo Bacău este scutită de orice emoție, mai ales după cea de-a opta victorie (din zece jocuri) obținută în 2022: 6-2 cu Sportul Chișcani prin „tripla” lui Ionuț Tofan, „dubla” lui Padovei și golul lui A. Juncu. Cu 32 de puncte la activ, dinamoviștii antrenați de Andrei Întuneric continuă să ocupe poziția a treia, păstrând un punct avans față de CSM Râmnicu-Sărat.

Iar seria rezultatelor faste se poate prelungi în condițiile în care sâmbăta viitoare, băcăuanii se vor deplasa la Făurei. În fine, în play-off-ul Seriei 2, Aerostar a fost învinsă la Galați, de lidera SC Oțelul cu 4-1, ca urmare a golurilor marcate de Cisotti (min. 7 și 63), M. Adăscăliței (28), Cârjan (66), respectiv Gavrilă (min. 17, din 11m).

În ciuda înfrângerii, „aviatorii” pregătiți de Mișu Ionescu rămân pe locul 3, cu același număr de puncte, 36, cu Metalul Buzău (învinsă cu 3-2 la Focșani), dar cu un golaveraj superior. Etapa viitoare programează, la Bacău, întâlnirea dintre Aerostar și Metalul Buzău, în fapt, finala pentru locurile 3-4 din play-off-ul Seriei 2.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri