27 mai 2024
Actualitate„Roots and Wings” la Școala Montessori Bacău

„Roots and Wings” la Școala Montessori Bacău

Pe parcursul săptămânii trecute s-a desfășurat mobilitatea virtuală din cadrul proiectului ERASMUS+ “Roots and Wings”, proiect la care Școala Gimnazială Specială “Maria Montessori”, Bacău, este parteneră alături de școli din Cehia, Norvegia, Suedia, Slovacia și Polonia. Această mobilitate a fost coordonată de către școala din Ostrava, Cehia. Obiectivul proiectului este acela de a conștientiza elevii cu privire la “rădăcinile ” lor și de a le “întări” aripile pentru zborul către o viață independentă.

„Activitățile desfășurate în școala noastră au fost coordonate de prof. Țâmpu Roxana alături de un grup inimos de profesori iar în demersul nostru am fost sprijiniți de dna. profesor Kati Lăcrămioara Andrieș cu elevii clasei a IX- a ai Colegiului Național de Arte ” George Apostu”, Bacău, care prin talentul lor au dat contur ideilor noastre. Activitățile desfășurate au implicat elevii în confecționarea de instrumente muzicale din materiale reciclabile, picturi pe canvas și crearea de haiku, drabbles writing și word art”, au declarat reprezentanții școlii băcăuane prezenți în acest proiect.

Activitățile s-au desfășurat în paralel în toate țările partenere, elevii având posibilitatea pe parcursul zilelor, să-și împărtășească emoțiile cu privire la experiențele trăite.



Deși această mobilitate s-a desfășurat online, experiența a fost una inedita, atât pentru elevi cât și pentru profesori iar concluzia acestor zile este că “rădăcinile” ne dau stabilitate iar educația ne dă “aripi”!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri