30 aprilie 2024
ActualitateManifestări de Ziua Eroilor

Manifestări de Ziua Eroilor

De Înălțare, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului.

Depuneri de coroane în Bacău

Astăzi, ceremoniile vor începe, în municipiul Bacău, la ora 12.00, la Cimitirul Central. Aici se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor și se vor ține scurte alocuțiuni dedicate acestei zile, ceremonialul fiind încheiat de o paradă militară. Veteranii de război vor depune coroane de flori și la Cimitirul Eroilor de pe strada Constanței, unde sunt îngropați eroi din Primul Război Mondial. Ceremoniile vor continua la Cimitirul Eroilor Lazaret, care se află pe locul în care a funcționat un spital de campanie în timpul Primului Război Mondial.



Ziua Eroilor la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului

Astăzi, de Ziua Eroilor Neamului, la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului este programata o slujbă de pomenire a celor căzuți în Primul Război Mondial, precum și o manifestare de elogiere a eroilor. Manifestările omagiale sunt programate să înceapă la ora 17.00 cu intonarea Imnului Național și Parastasul pentru Eroii Neamului. Se va continua cu alocuțiuni, fiind invitat și Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești, care a ridicat în 2019, cele 52 de cruci și monumentul închinat ostașilor Armatei Române.

Simpozion la Muzeul de Istorie

Ieri, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău a organizat simpozionul Ziua Eroilor. Manifestarea a fost dedicată omagierii eroilor români care s-au sacrificat pentru patrie și a fost organizată în colaborare cu Garnizoana Bacău și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Judeţeană „Col. Corneliu Chirieş” Bacău. Muzica Reprezentativă a Garnizoanei Bacău a susţinut un microrecital de cântece patriotice.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri