30 aprilie 2024
ActualitateO zi care nu se uită niciodată

O zi care nu se uită niciodată

Baloane, vuvuzele, și toate culorile curcubeului asortate în ținutele impecabile s-au regăsit purtate de elevii celor 8 clase care se pregatesc de examenul maturității, absolvenți ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Cursul festiv a fost organizat vineri, începând cu ora 12.00, în spațiul generos oferit de Teatrul de Vară „Radu Beligan”. Sala a fost plină, în limitele impuse de pandemie.

Organizatorii, director Adriana Măcincă și Gabriel Lungu, profesor de educație muzicală, și-au făcut foarte bine temele, pentru o prezentare memorabilă. Partea solemnă, Gaudeamus, Imnul colegiului, discursurile și diplomele acordate olimpicilor – mulți la număr, premierea elevilor cu calificative mari de pe primele locuri, de la clasele umane și reale, toate diferențiate de programe artistice susținute de elevi, s-au succedat pe duarata a mai bine de două ore.



Înființat în anul 1921 ca „Școala Secundară de fete”, de-a lungul timpului, denumirea i s-a schimbat de mai multe ori, astfel: „Liceul de fete” (1936), „Liceul teoretic de fete”(1940), „Liceul Mixt Nr. 2”(1954), Liceul teoretic „Vasile Alecsandri”(1969), Liceul de științele naturii „Vasile Alecsandri”(1977), iar în final, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”(2001).

Alma-Justina Mihalache-Pătrășcan, Șef de promoție, onorată cu cheia simbolică a succesului – rămâne în istoria Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, ca lider al promoției 2017-2021. Ioan Bîșcă

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri