30 aprilie 2024
Actualitate2.000 de câini din Adăpostul Primăriei Bacău ar putea fi eutanasiați

2.000 de câini din Adăpostul Primăriei Bacău ar putea fi eutanasiați

Peste 2.000 de câini din cei peste 3.000 aflați în Adăpostul Primăriei Bacău ar putea fi, cât de curând, uciși, deoarece autoritățile veterinare consideră că nu au condiții decente de cazare.

Cei 2.000 de câini sunt hrăniți regulat și primesc apă în fiecare zi dar nu au un acoperiș deasupra capului și sunt împrăștiați pe o suprafață de circa 12 hectare în zona fostei gropi de gunoi a orașului.

În urmă cu câteva zile, după ce un băcăuan a intrat în adăpost pentru a fotografia câinii pe motiv că sunt prost tratați, autoritățile au început să se intereseze de subiect iar Direcția Sanitară Venerinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a înștiințat municipalitatea că dacă nu poate să construiască padocuri pentru cei 2.000 de câini, trebuie să-i eutanasieze, conform legii.



Șeful Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân, Dinu Pancescu, spune că DSVSA a solicitat deja Primăriei să comunice numele persoanei desemnate de către primar să îl reprezinte ca împuternicit în acțiunea de eutanasiere a cîinilor sănătoși capturați de pe străzi cât și a celor aflați deja în adăpost.

“Vestea bună este că, cel puțin deocamdată, chiar după ce primarul va desemna o persoană care să îl reprezinte, uciderea cîinilor nu va fi posibilă. Din simplul motiv că medicul adăpostului și echipa sa, experimentatul Darius Terhes, a informat deja DSVSA Bacău că el nu va accepta să omoare câini sănătoși. Dacă i se va da dispoziție să facă acest lucru, reziliază contractul, își ia echipa și pleacă”, a anunțat Dinu Păncescu.

Nici viceprimarul Cristian Ghingheș nu e de acord cu eutanasierile, în afară celor strict obligatorii și urgențe pe considerente medicale.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri