30 aprilie 2024
ActualitateIlie Bîrzu solicită autorităților să plătească absolvenților de 10 premiile majorate

Ilie Bîrzu solicită autorităților să plătească absolvenților de 10 premiile majorate

Fostul consilier local Ilie Bîrzu, care a propus în legislatura trecută majorarea premiilor pentru absolvenții care au luat media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, solicită autorităților să plătească diferența de bani copiilor.

Elevilor li s-a aprobat câte un premiu de 1000 de lei din partea Primăriei dar propunerea votată de Consiliul local era de 2.500 de lei pentru media 10 la Evaluarea Națională și 3.000 de lei pentru Bacalaureat.

Hotărârea de Consiliu a fost trimisă Prefecturii pentru controlul de legalitate și abia acum s-a primit undă verde pentru a fi pusă în practică.



“Sunt bucuros pentru elevii din școlile și liceele municipiului Bacău care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat , deoarece vor primi premiile mărite conform propunerii pe care am făcut-o în ședința Consiliului local din 28 iulie 2020”, spune Ilie Bîrzu.

“Această propunere a fost validată și de Prefectura Bacău, prin controlul de legalitate al hotărârii de premiere a elevilor. Vin cu rugămintea către noul executiv al Primăriei Bacău de a pune în aplicare atât această hotărâre de premiere a elevilor cu media 10 la examenele naționale cât și hotărârea de premiere a elevilor care au obținut performanțe deosebite la Olimpiadele și Concursurile internaționale și naționale și a profesorilor care i-au îndrumat”, a mai declarat acesta.

Ilie Bîrzu mai spune că există și o hotărâri de Consiliu privind premierea elevilor olimpici, însă, din cauza pandemiei nu s-a mai putut organiza Gala Învățământului.

“Ar fi vorba de circa 100 de elevi și 80 de profesori. Banii sunt alocați școlilor, cred că ar trebui făcută premierea, desigur, în contextul pandemiei, fără prezența fizică”, a încheiat el.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri