30 aprilie 2024
SportFotbal/ Liga a II-a: Aerostar decolează cu Cristi Lupuț la manșă

Fotbal/ Liga a II-a: Aerostar decolează cu Cristi Lupuț la manșă

Fostul antrenor al Luceafărului Oradea și al Viitorului Târgu-Jiu a semnat o înțelegere pe un sezon cu divizionara B băcăuană

Martie 2019: Luceafărul Oradea face instrucție cu Aerostar Bacău în etapa a 26-a a ligii secunde. Orădenii lui Cristi Lupuț trec cu 4-0 de băcăuanii pregătiți de Florin Bratu, iar diferența de pe tabelă este blândă față de ce s-a văzut pe teren.. „Am primit o adevărată lecție de fotbal”, comentează „aviatorii”.

August 2020:Cristi Lupuț, „profesorul” care în urmă cu un an și jumătate punea pe coji de nucă echipa băcăuană, este noul antrenor al Aerostarului. Ieri, tehnicianul în vârstă de 43 de ani a semnat un contract de un sezon cu „aviatorii” pe care-i va conduce în ediția 2020-2021 a Ligii a II-a. Lupuț, ultima dată la Viitorul Târgu-Jiu (locul 10 în campionatul trecut al eșalonului secund) va fi însoțit la Bacău de preparatorul fizic Cristi Gurău. „Am convingerea că vom face o treabă cât mai bună la Aerostar”, a declarat pentru „Deșteptarea” noul tehnician al băcăuanilor, care a avut în această vară mai multe oferte:



„Insistența oamenilor de aici și stabilitatea de care Aerostar a dat dovadă în ultimii ani m-au convins să vin la Bacău. Am jucat vreme de patru ani la Ceahlăul, în prima ligă și cunosc destul de bine zona. În perioada următoare voi face o evaluare a lotului pentru a vedea exact cum și unde trebuie să ne întărim astfel încât să facem o figură frumoasă în liga a doua. Este clar că avem nevoie de concurență pe posturi deoarece campionatul se anunță unul cu un grad ridicat de dificultate”. Cristi Lupuț îl înlocuiește pe banca tehnică pe Daniel Munteanu, aflat la final de contract cu „aviatorii”.

„Îi mulțumim lui Daniel Munteanu pentru colaborare și-i dorim mult succes în viitor”, a fost mesajul conducerii clubului băcăuan, care are convingerea că Aerostar va putea ține pasul cu numele grele pe care Liga a II-a le anunță pentru ediția de campionat 2020-201. „Chiar dacă nu ne-am consolidat încă bugetul, avem promisiuni solide din partea mediului de afaceri băcăuan că vom primi sprijinul financiar care ne va permite să facem față cu bine rigorilor ligii secunde.

Venirea antrenorului Cristian Lupuț și a preparatorului fizic Cristi Gurău reprezintă un pas hotărât pe care CS Aerostar îl face în această direcție”, a declarat președintele CS Aerostar, Doru Damaschin. În această vară, Aerostar își va primeni lotul, astfel încât, alături de Vraciu, Manole, Chelaru, Vișinar, Corban sau Mihălăchioae să apară jucători ce pot menține gruparea băcăuană la un nivel ridicat. Deocamdată, „aviatorii” au renunțat la Botezatu, Gorovei, Dogaru și Chirilescu, aducând un singur nume nou: fundașul dreapta Alexandru de la Bucovina Rădăuți.

„În perioada următoare, în baza evaluărilor făcute de Cristi Lupuț, vom demara o campanie de achiziții menită să ne întărească lotul și să satisfacă exigențele publicului băcăuan”, a comentat team-managerul Aerostarului, Gabriel Voicu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri