30 aprilie 2024
SportAu o sală ca... „afară”

După modernizarea Sălii „Orizont”, directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă, a câștigat și pariul numit sala de sport a CN „Vasile Alecsandri”, căreia i-a dat un aspect occidental.

Au o sală ca… „afară”

Cunoașteți refrenul: „Vreau o țară ca afară”. Ei bine, până când hitul celor de la Vunk va deveni o realitate și nu doar un imn național alternativ, poate că n-ar fi rău ca occidentalizarea țării să se producă mai întâi la nivel micro. Din acest punct de vedere, conducerea CSȘ Bacău face pași înainte, reușind să introducă în circuit, la un alt nivel calitativ, cele două săli de care dispune.

Astfel, după modernizarea Salii „Orizont”, directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă a câștigat și pariul numit sala de sport a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, căreia i-a dat un aspect occidental.

A fost un pariu personal, dublat de o promisiune publică, pe care am făcut-o chiar într-un interviu acordat ziarului «Deșteptarea», pe 8 ianuarie 2019. Mă bucur că, la un an și jumătate distanță, sala de sport a Colegiului Național «Vasile Alecsandri» are o altă față, spre bucuria copiilor și antrenorilor de la CSȘ Bacău, dar și a elevilor și a profesorilor de la «Vasile Alecsandri», care-și efectuează aici orele de educație fizică”, a declarat Marius Căpușă.



Punctul forte al sălii este noua suprafață de joc. „Una care, din punctul meu de vedere, va permite o îmbunătățire a activității secțiilor de volei și de baschet ale clubului”, a punctat Căpușă, care a sintetizat procesul tehnologic: „A fost un adevărat program de șantier; se începea la 7.30 și terminam la ora 17.00. Mai întâi s-a turnat o șapă, apoi s-au montat traverse de susținere și bureți speciali de protecție care permit suprafeței un grad de elasticitate superior”.

Pe lângă instalarea suprafeței de joc și refacerea fațadei, a văruirii spațiilor interioare și igienizării vestiarelor, în plan se află și o serie de lucrări grafice cu profil sportiv care să personalizeze incinta.

„Fondurile pentru modernizarea sălii au venit de la Minister și, pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit, în frunte cu inspectorul școlar general de la ISJ Bacău, doamna Ida Vlad. Poți face lucruri bune și cu bani puțini. Totul e să vrei”, a concluzionat directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă, care se gândește, deja, la următorul proiect: „Mi-ar plăcea să acopăr, cu un material glisant, cele două terenuri de tenis ale clubului, în sezonul ploios”. Un nou pariu? „Deocamdată, doar o dorință”, a precizat directorul Căpușă. „Vreau o țară sănătoasă/ Că degeaba e frumoasă/ Pe stadioane și-n sedințe/ Toată lume-are semințe…”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri