30 aprilie 2024
Zona zeroNew PressIzolarea, timp irosit sau timp câștigat?

Izolarea, timp irosit sau timp câștigat?

Nu cred că și-a imaginat vreunul dintre noi vreodată că se va întâmpla așa ceva, că vom trăi experiența acestor zile de izolare, sub amenințarea unei pandemii. Când s-a anunțat că anul școlar va fi suspendat pentru două săptămâni mă gândeam că în aceea perioadă mă voi relaxa și voi ieși cu prietenii, dar acum, când văd ce amploare are această pandemie, îmi doresc doar ca lucrurile să revină la normal.

Mi-am dat seama că tot ceea ce mi se părea înainte obișnuit și chiar banal s-a dovedit a fi foarte prețios astăzi. Timpul petrecut în oraș cu prietenii, călătoriile sau plimbările prin parc, să mergi la teatru, să poți îmbrățișa persoanele dragi sunt momentan doar dorințe din ”wishlist”-ul nostru.

Este o situație dificilă și complet nouă pentru noi toți, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva niciodată, dar haideți să privim și partea bună din această perioadă: putem citi mai mult, putem să medităm, să ascultăm muzică, să facem sport în casă, să gătim, să dormim, să ne uităm la filme, seriale, și să transformăm această încercare într-o experiență în folosul nostru. Haideți să nu o lăsam să ne acapareze momentele frumoase, și să ne bucurăm de acest timp liber, privindu-l ca pe o oportunitate de a ne încărca bateriile!



Gândiți-vă că Pământul ne transmite un semnal de alarmă! Și știți ce face în aceste zile în care mașinile nu mai stau bară la bară, în trafic, avioanele nu mai zboară, fabricile sunt închise? Respiră! Pământul respiră în sfârșit! Haideți să ne oprim câteva zile și să respirăm odată cu el! Să ne liniștim odată cu el. Să ne refacem odată cu el. Să renaștem odată cu el! Să fim înțelepți, exact așa cum e el.

De asemenea, este foarte important să nu ne gândim non stop la această perioadă, și să nu ne panicăm! Chiar și atunci când monotonia își face loc printre noi și nu avem dispoziție bună, să încercăm să ne gândim mereu și la acei oameni care muncesc în fiecare zi pentru ca noi să stăm acasă!

Nu uitați! Spălați-vă pe mâini cât mai des, cel putin 20 de secunde, cu apă și săpun din abundență. Dacă nu aveți mâinile spălate și dezinfectate, nu vă atingeți fața, ochii, nasul, gura.

Și haideți să ne gândim că ”Totul va fi bine”!

Patricia Unguru, clasa a X-a, elevă la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri