30 aprilie 2024

Joaca mea

Fac opt activități extrașcolare, pe săptămână. Mulți spun că nu e ușor. Dar o fac pentru că îmi place. Iar, în felul acesta, lucrurile sunt mult mai simple. Eu, normal, aș mai vrea. Dar nu mai am timp. Alții spun că nu mai am timp să mă joc. Ba, din contră, le spun, acesta este jocul meu preferat. Știu să fac echilibru între ele.

Uite care este orarul meu cu activități extrașcolare: luni am pianul și percuția, marți merg la canto, miercuri, la jurnalism, joi fac din nou pian, vineri, am engleză, canto și Clubul de excelență, sâmbătă, design vestimentar, duminică, teatru. Toate mă ajută. Pianul îmi dezvoltă emoții. Fiecare piesă are o poveste.

Doamna mea, Cristina Asofiei, mă învață să nu cânt ca un roboțel. La jurnalism învăț cum să mă exprim frumos, cum să mă cunosc și cum să cunosc lumea, prin scris. La canto învăț cum să fiu mai dezinvoltă.



La design vestimentar îmi dezvolt imaginația. La percuție învăț cum să țin cont de ritm. Iar când merg la teatru, ca voluntar, învăț cât de important este să îi ajuți pe ceilalți și învăț ce înseamnă munca la un spectacol.

Pe scurt, învăț, mă cunosc mai bine și mă distrez. De aceea îmi place. Este joaca mea preferată.

Ștefania – Ioana Maftei, clasa a III-a, elevă la Colegiul Național de Artă ”George Apostu” și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri