30 aprilie 2024
ActualitateInvestiții la casa memorială Nicu Enea

• se dorește, printre altele, amenajarea curții pictorului, în vederea organizării, în aer liber, de diferite manifestări culturale

Investiții la casa memorială Nicu Enea

Consiliul Județean Bacău are în plan realizarea unor investiții la casa memorială a pictorului Nicu Enea. Astfel, sunt propuse, printre altele, lucrări de reamenajare, dar și unele noi atât la curtea interioară a imobilului, cât și la portalul de la intrare a casei.

Se dorește realizarea unui gard nou, refacera soclului statuii artistului, amenajarea unui spațiu de așteptare și a două banchete din beton armat, refacerea trotuarului, dar și construirea unuia nou, folosindu-se plăci mai speciale, naturale, respectiv din andezit (recunscut ca fiind unul dintre cele mai dure și mai rezistente materiale la intemperii – îngheț- dezgheț).

Cu ocazia implementării acestui proiect, vor fi cosmetizați copacii și vegetația din jurul obiectivului, reabilitarea gazonului, dar mai ales realizarea unui iluminat exterior nou, modern, mai economic, folosindu-se leduri. Toate aceste lucrări sunt solicitate în contextul organizării, în viitorul apropiat, a unor manifestări, mai ales în aer liber, destinate atât copiilor, cât și adulților. Valoarea investiției se ridică la circa 264.000 de lei.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri