30 aprilie 2024
Comunicat de presăTot ce trebuie să știi pentru a cumpăra un fier de călcat...

Tot ce trebuie să știi pentru a cumpăra un fier de călcat potrivit

Cei mai mulți dintre noi călcăm hainele în fiecare zi sau cel la puțin două zile. Este posibil ca actualul fier de călcat să nu ne ofere acele haine bine călcate pe care ni le-am dori sau, poate, actualul fier de călcat începe să aibă probleme.
Folosirea unui fier de călcat slab sau cu probleme este obositoare, mai ales atunci când ai multe haine de călcat. A avea un fier de călcat potrivit poate face această corvoadă simplă și fără efort.

Există o serie largă de fiare de călcat disponibile în ziua de astăzi, de la cele portabile pentru călători, la un fier de călcat ușor pentru uz casnic și chiar până la aparatele de mai mare capacitate pentru magazinele de rufe și confecții.
Diferitele tipuri de fier de călcat au propriul set de caracteristici și alegerea celui potrivite este foarte importantă. Dacă intenționezi să cumperi un fier de călcat nou, iată câteva caracteristici și funcții pe care trebuie să le cauți.
Tipuri de fier de călcat

Fier de călcat uscat

Un fier de călcat uscat este cel mai de bază aparat și este de obicei destul de ieftin. Ele sunt ușoare, au controale de bază, dar rareori mai multe caracteristici. Când calci hainele cu un fier de călcat uscat, trebuie să presari puțină apă pe haine pentru a obține cea mai bună călcare. Dacă trebuie să calci foarte puține haine de obicei, atunci acesta este tipul de fier de călcat pe care îl cauți.

Fier de călcat cu aburi

Aceste fiare creează o presă mai lină și ajută la eliminarea cutelor de pe țesături cu ajutorul aburilor. Un fier de călcat cu aburi are în interior un mic bazin cu apă, care produce aburi pentru a umezi hainele în timp ce apeși. Acest tip de fier de călcat este puțin mai scump decât un fier de călcat uscat. În afară de aceste funcții, fiarele de călcat cu aburi sunt dotate cu caracteristici precum închiderea automată, mecanismul de auto-curățare, protecția împotriva siguranței la căldură, etc. Cu toate acestea, aceste caracteristici pot diferi în funcție de mărci și modele.

Fier de călcat portabil

Acest tip de fier de călcat este destinat călătorilor frecvenți care doresc ca hainele lor să nu aibă cute și să fie mereu prezentabili. În comparație cu un fier de călcat standard, acestea sunt mai mici, mai ușoare și sunt ușor de transportat într-o geantă sau valiză. Un fier de călcat portabil vine în ambele tipuri: uscat și cu abur. Unele fiare de călcat portabile sunt chiar fără fir, ceea ce le face convenabil de utilizat.

Proiectare și construcție

Un fier de călcat este format din plastic dur și metal. Când cumperi un fier de călcat, cel mai important lucru de luat în considerare este dimensiunea mânerului. Un mâner prea mare pentru mâinile mici poate fi incomod când petreci între jumătate de oră și o oră pentru a călca haine. Alege un design care să îți fie confortabil.

Greutate

Un fier de călcat cu baze metalice mari este mult mai greu. Majoritatea modelelor mai noi sunt ușoare și nu pun prea multă încărcare pe braț. Când cumperi un fier de călcat, poți lua în considerare acest lucru pentru a vedea dacă fierul pe care îl cumperi este confortabil și ușor de ridicat. Un fier de călcat cu aburi poate fi ceva mai greu decât un fier de călcat uscat. Partea bună la un fier de călcat mai greu este că nu trebuie să pui prea multă presiune în timpul călcării.

Putere

Atunci când alegi un fier de călcat, amintește-ți că, cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai bună performanța. Aceasta înseamnă că un fier de călcat cu putere mare se va încălzi foarte repede și va ajuta la îndepărtarea chiar și celor mai încăpățânate cute și riduri de pe haine cu ușurință. Deși un fier de călcat cu putere mai mare este mai scump, este posibil să dorești să iei în considerare unul, dacă ai nevoie de încălzire rapidă.

Tipuri de plăci

Talpa unui fier de călcat este cunoscută și sub denumirea de placă de căldură. Atunci când alegi un fier de călcat, asigură-te că alegi o talpă mai largă, cu cap subțire. Acest lucru ajută fierul să acopere mai multă suprafață peste țesătură și să ajungă în pliuri înguste și sub nasturi. Cel mai important lucru de verificat este metalul de pe talpă.
De obicei, există patru metale de talpă diferite:

Talpă din aluminiu – un fier de călcat cu talpa din aluminiu se încălzește bine, dar poate avea zgârieturi pe suprafață după ani de utilizare. Placa de aluminiu devine lipicioasă ușor după călcarea multor haine și este greu de curățat.

Talpă din ceramică – un fier de călcat cu această talpă este durabil și ajută la distribuirea uniformă a căldurii. Un fier de călcat cu talpă ceramică este neted pe orice fel de țesătură, oferind o experiență bună de călcat.

Talpă antiaderentă – o suprafață a tălpii este antiaderentă pentru a reduce lipirea hainelor în timpul călcării. Acest tip de fier de călcat este ușor de întreținut și de curățat folosind un agent de curățare.

Talpă din oțel inoxidabil – un fier de călcat cu talpa din oțel inoxidabil este durabil și rezistent la coroziune și la zgârieturi. El ajută la călcarea ușoară și fără efort.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri