30 aprilie 2024
SportFotbal/ Liga a III-a: Aerostar, echipă de ZECE!

Lidera Seriei 1 a câstigat și derby-ul cu Oțelul: 2-0, „dublă” Gorovei

Fotbal/ Liga a III-a: Aerostar, echipă de ZECE!

O echipă de 10. Ca notă, ca număr de victorii și ca…număr de jucători. Aerostar își continuă marșul triumfal, ajungând la zece victorii din tot atâtea meciuri disputate în campionat! Vineri, a venit rândul Oțelului Galați să fie frânt și înfrânt. Intrați pe teren cu tricouri având imprimate un mesaj de susținere pentru coechipierul lor, Vasile Chirilescu, operat la genunchi miercuri, la București, „aviatorii” nu au avut nicio milă față de oțelari.

Prima repriză a avut un unic sens: spre poarta oaspeților, apărată de bravul Gabriel Ursu (doar 17 ani). Două bare țintite de H. Ilie (min. 14) și Gorovei (28), un șut alături al lui Vraciu (min. 20) si două mingi scoase din vinclu de Ursu la „bombele” lui H. Ilie și D. Botezatu au făcut ca scorul sa ramână alb până in min. 45. Adică atunci când Gorovei a deblocat tabela, transformând penalty-ul obținut de H. Ilie.

La două minute de la reluare, același Gorovei a lovit din nou. Decisiv. Fostul mijlocaș al Iașiului și al Craiovei a trimis un „trasor” de la 25 metri, înscriind un euro-gol și stabilind scorul final: 2-0. Din min. 50, Aerostar a fost nevoită să evolueze în doar zece oameni, Bobaru fiind eliminat pentru două „galbene”. Spre lauda lor, băcăuanii au știut să gestioneze situația, fiind chiar la un pas de 3-0 la contraatacul inițiat de Chirilă, continuat de Vraciu și finalizat lamentabil de Danale in min. 64.



„Îmi felicit jucătorii și privim deja spre meciul de duminica viitoare, de la Suceava, pe care-l abordăm tot la victorie”, a declarat antrenorul Aerostarului, Daniel Munteanu, care a utilizat următoarea garnitură: Axinte- Vișinar, Tăcuțanu, Mihălăchioaie, Bobaru- H.Ilie (‘90+3 Zaharia), Chirilă, D. Botezatu (’88 Copoț-Barb), Nemțanu (‘90+3 Florescu)- Gorovei (’61 Danale)- Vraciu. „Felicit și eu Bacăul. E cea mai bună echipă din Seria 1”, a admis antrenorul Oțelului, Alexandru Zaharia. Cu maximum de puncte, 30, Aerostar are șase puncte in fața vice-liderei, Ceahlăul, care a trecut sâmbătă, cu 3-0 de CSM Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri