30 aprilie 2024
ActualitateBIG BROTHER: iPhone si iPad inregistreaza toate miscarile utilizatorilor fara stirea lor

BIG BROTHER: iPhone si iPad inregistreaza toate miscarile utilizatorilor fara stirea lor

Pete Warden si Alasdair Allan, doi experti in securitate, au anuntat recent o descoperire socanta: terminalele iPhone si tabletele de internet iPad (cu 3G), inregistreaza, in secret, toate locurile in care a fost utilizatorul, incepand cu luna iunie a anului trecut.
Cei doi cercetatori au descoperit ca terminalele Apple inregistreaza toate locurile unde au fost si salveaza informatiile intr-un fisier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci cand cele doua aparate sunt sincronizate. Toate acestea fara stirea utilizatorului.
Fisierul contine informatii legate de latitudine si longitudine, ceea ce inseamna ca folosind un simplu program se pot afla toate locurile in care a fost posesorul aparatului.
Apple a introdus aceasta functie in dispozitivele sale odata cu lansarea sistemului de operare iOS 4, in luna iunie a anului trecut.
Warden si Alasdair au prezentat aceasta descoperire in cadrul conferintei Where 2.0 din San Francisco. "Aceasta este o descoperire ingrijoratoare. Localizarea unei persoane reprezinta un subiect sensibil, iar terminalele Apple sunt o amenintare la viata privata", a declarat Simon Davies, directorul Privacy International.
Sursa: Capital.ro

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri