30 aprilie 2024
ActualitateȘefii PNL Bacău au vorbit despre siguranța cetățeanului și ordine publică

Șefii PNL Bacău au vorbit despre siguranța cetățeanului și ordine publică

Președintele filialei județene a Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Ionel Palăr, împreună cu vicepreședintele filialei, deputatul Tudorița Lungu, au susținut joi, 26 septembrie, o conferință de presă cu principalul subiect siguranța cetățeanului și ordinea publică.

”De la începutul anului 2019, PNL a venit cu o serie de proiecte legislative pentru a reglementa aspecte despre siguranța cetățeanului și ordinea publică”, a declarat deputatul Ionel Palăr.

Astfel, deputatul liberal a dat exemplu de câteva proiecte legislative pe care PNL le-a propus să fie aprobate în procedură de urgență, dar ”care au fost blocate la Camera Deputațișor și la Senat de către reprezentanții PSD”, după cum a afirmat Ionel Palăr:



1. Implementarea sistemului alertă de copil dispărut, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii.

2. Înăsprirea pedepselor, până la închisoare pe viață, pentru infracțiunile cu vilență deosebită, săvîrșită în special asupra femeilor și copiilor, proiect de lege depus în august 2019 și blocat în Senat.

3. Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență.

”PNL susține clar și vehement abrogarea recursului compensatoriu”, a mai arătat Palăr în conferința de presă. La aceiași întâlnire deputatul Tudorița Lungu a ținut să atragă atenția că: ”Un stat puternic este cel care face ca cetățenii săi să aibă încredere în instituțiile statului.”

După sublinierea faptului că săptămâna viitoare va avea loc lansarea președintelui Iohanis la ”prezidențiale”, conferința de presă a decurs pe subiectul bine-cunoscut ”conducta de apă” a Bacăului, deputatul Palăr considerând că această problemă majoră este problema numărul 1 a orașului și a județului Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri