30 aprilie 2024
CulturăUn nou spectacol la Centrul „Apostu”: Despre frumuseţea poeziei, artei plastice şi...

Un nou spectacol la Centrul „Apostu”: Despre frumuseţea poeziei, artei plastice şi teatrului

După prima zi a „Zilelor Centrului «George Apostu»”, de joi, 9 mai, de la Teatrul Municipal „Bacovia”, manifestare aflată la ediţia a XXIV-a, în care vedetă a fost spectacolul de teatru, al cărţii şi muzicii clasice, vineri, 10 mai, de la ora 17.00, ziua a doua a debutat în mod fericit la Centrul de Cultură „George Apostu” cu cu o nouă şi elevată întâlnire a băcăuanilor, de data aceasta cu filosofia, arta plastică şi cartea de teatru.

Moderatorul întregului periplu prin artele vizuale şi ale creaţiei literare a fost Doina Barbu, director interimar al Centrului. Ca de fiecare dată, academicianul Alexandru Boboc a fost încântător, profund şi de o rară eleganţă intelectuală întâlnită doar la marile spirite ale naţiunii, atunci când a vorbit despre „Eminescu şi cultura europeană”.

Într-un timp extrem de condensat, filosoful şi esteticianul Boboc a refăcut traiectoria „poetului nepereche” de la naţional la universal, insistând pe originalitatea creaţiei eminesciene.



Trecerea de la filosofie şi poezie la dramaturgie şi cronică de teatru a făcut-o Ion Fercu, prozator şi poet, profesor şi gazetar, atunci când a prezentat cartea „Amanta mea Thalia”, semnată de dramaturgul, poetul şi cronicarul Mircea M. Ionescu.

Cartea cuprinde peste 200 de cronici de teatru, scrise în peste 40 de ani petrecuţi în sălile de spectacole, în intimitatea unor mari actori ai scenei româneşti.

Şi cum o seară frumoasă nu se poate încheia fără o expoziţie de artă plastică, pe simezele Centrului „Apostu” a expus artistul Dumitru Macovei (Mac), despre care a vorbit Pavel Şuşară, cel care „ţine” direcţia criticii de artă în România.

Despre arta lui Dumitru Macovei şi despre alte impresii de la ediţia a XXIV-a a „Zilelor Centrului „George Apostu”, în ediţia de luni, 13 mai, a ziarului Deşteptarea.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri