30 aprilie 2024
SportGabi Bitan sare, CSM Onești exultă

Gabi Bitan sare, CSM Onești exultă

La prima sa participare internațională la Seniori, sportivul antrenat de Cornel Grigore s-a laureat campion balcanic la săritura în lungime. Cu un start de sezon fulminant, clubul de pe Trotuș speră să încheie 2019 pe locul 1 în ierarhia internă la atletism.

-13 cu… noroc

A sărit 7 metri și 74 de centimetri. Cu 13 centimetri mai puțin decât la Naționalele din urmă cu zece zile ce-i aduseseră aurul la săritura în lungime rezervată Seniorilor. Deficitul de 13 centimetri nu i-a purtat ghinion lui Gabriel Bitan la Balcaniada de la Istanbul. Dimpotrivă! Weekend-ul trecut, atletul CSM Onești și-a făcut un debut internațional cu brio la Seniori. Cu o săritură de 7,74, atletul de 20 de ani s-a laureat campion balcanic. A fost cel de-al doilea titlu cucerit de România în Turcia, cealaltă medalie de aur revenind stelistei Daniela Stanciu la înălțime. „Am concurat fără emoții deoarece nu existau diferențe valorice foarte mari. M-a ajutat foarte mult și sprijinul colegilor din delegația României, majoritatea fiind mai în vârstă și mai exprimentați decât mine. Este un succes la care țin foarte mult. Primul concurs internațional la Seniori mi-a adus și prima medalie de aur”, declară pentru Deșteptarea Gabi Bitan, care se întreabă, zâmbind: „Ce aș putea cere mai mult?”.



Pragul celor 8 metri

Păi, poate o medalie la Europene U23 din vară, din Suedia? Zâmbetul sportivului de la CSM Onești se lărgește: „O, îmi doresc foarte mult să fac o figură frumoasă și în Suedia. Merg ca să iau aurul, deși, la drept vorbind, orice medalie ar reprezenta un succes important”. Până la Campionatul European Under 23 din Suedia mai sunt cinci luni. Cinci luni și vreo… 20 de centimetri. „În acest an, Gabriel Bitan va reuși să depășească granița celor opt metri”, este convingerea directorului CSM Onești, Ingrid Istrate. „Mă bucură încrederea pe care o manifestă față de mine doamna Ingrid. Și eu cred că voi sări 8 metri anul ăsta. Am izbutit asta și la antrenamente, dar și într-un concurs, cu o foarte mică ciupitură a pragului. Trag tare în direcția asta”, precizează elevul lui Cornel Grigore.

Banaga de… argint

La cea de-a 24 ediție a Balcaniadei de Seniori încheiată sâmbătă, la Istanbul, România s-a clasat pe locul 4 din 18, cu un total de 12 medalii. CSM Onești a pus serios umărul la bilanțul tricolorilor, pe lângă aurul lui Bitan, clubul de pe Trotuș contribuind și cu un argint la ștafeta feminină 4×400 metri, din care a facut parte și Iulia Banaga. „Sunt rezultate care confirmă apetitul pentru performanță de care dă dovadă clubul nostru în general și secția noastră de atletism în particular”, spune directorul CSM Onești, Ingrid Istrate, care devoalează principalele atuuri: „Pasiunea, munca în echipă și eficiența strategiei, la acest din urmă capitol viziunea performanței pe care a dezvoltat-o Dorin Arădăvoaicei împletindu-se cu viziunea mea în ceea ce privește eficiența utilizării bugetului”.

Aritmetica diferă la București

În 2018, secția de atletism a CSM Onești a avut un an fantastic. Asta în ciuda faptului că a pierdut-o pe Andreea Panțuroiu, care a decis să se transfere la CSM București. (Apropo, când va deveni operațională și la Federația Română de Atletism grila de transfer astfel încât clubul ce descoperă, formează și lansează campioni să nu rămână fluierând a pagubă?). Fără Panțuroiu, dar cu un lot tânăr și entuziast, în care și-a găsit locul un singur senior (Alexandru Terpezan), atleții de la CSM Onești au dominat scena internă, așa cum s-a văzut și la Naționalele de Vară de Seniori și Tineret de la Pitești, unde, cu 32 de medalii, au cucerit locul 1 la general. În aceste condiții, cu atât mai mare a fost surpriza la final de an, când Federația de specialitate a plasat CSM Onești pe locul 3 în ierarhia generală, atleții oneșteni fiind devansați de CSM București Steaua. Deh, este clar că la București sunt valabile alte calcule, nu cele efectuate în baza punctajelor elaborate de MTS și FRA!

Semne bune anul are

Acum, în 2019, CSM Onești are toate șansele de a-și lua revanșa. Și de a deveni nr. 1 în atletismul intern. Primele semne nu lasă loc dubiilor. Oneștenii și-au tăiat partea leului la Naționalele de Iarnă Indoor din capitală, iar Alexandru Terpezan a realizat baremul de participare la Europenele de Sală de la Glasgow, unde va reprezenta România la 60 m. Totodată, succesele de la Balcaniada de Seniori realizate de Gabriel Bitan și Iulia Banaga și-au găsit uvertura în cele două medalii de argint obținute la Campionatele Balcanice de Juniori 1 de Alexandru Iconaru (60 m garduri) și Diana Ion (triplusalt). „Într-adevăr, este un început de an promițător, care ne dă speranțe că, la finalul lui 2019, ne vom afla acolo unde ne este cu adevărat locul”, concluzionează Ingrid Istrate.
Expl. Foto: În decurs de zece zile, Gabriel Bitan s-a laureat campion național și balcanic de sală la săritură în lungime rezervată Seniorilor, spre satisfacția directorului CSM Onești, Ingrid Istrate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri