30 aprilie 2024
ActualitateAstăzi este Ziua Mondială a Îmbrățișărilor. Dar și Blue Monday

Astăzi este Ziua Mondială a Îmbrățișărilor. Dar și Blue Monday

Prima dată, Ziua mondială a îmbrățișărilor a fost sarbătorită, pe 21 ianuarie 1986 în Michigan, Statel Unite, iar de atunci s-a extins în mai multe țări. Initiativa acestui eveniment a fost a unui psiholog american, Kevin Zaborney, căruia i-a venit această idee după ce a observat că americanii se rușnează și se simt jenați atunci când îșsi afișează afecțiunea în public.

Ziua mondială a îmbrăţişărilor are loc în luna ianuarie căci aceasta este, susține Kevin Zaborney, luna în care oamenii se simt cel mai deprimați.

De altfel, astăzi este și Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an. Aceata este calculată după o formulă matematică, creată de psihologul Cliff Arnall care a luat în considerare mai multe elemente cum ar fi vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.



Blue Monday, sau Lunea cea tristă, este numele dat zilei de luni din cea de-a treia saptămână din ianuarie. Numele de Blue Monday a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către o companie de turism în cadrul unei campanii de publicitate.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri