30 aprilie 2024
ActualitateCâte libere avem în 2019?

Câte libere avem în 2019?

Se spune că așa cum începem anul, așa ne va fi în următoarele 365 de zile. Și cum anul a început cu zile libere, așa ar trebui să fie până la Revelionul viitor. Numai că socoteala din târg… Dacă de cele mai multe ori zilele libere de la stat pică în așa fel încât se leagă de weekenduri iar printre ele guvernanții mai declară și alte zile libere și ies niște minivacanțe de cea mai mare frumusețea, în 2019 numărul acestor escapade se pare că, din păcate va fi mai mic. Dar să vedem mai precis despre ce este vorba.

În 2019 românii au 15 zile în care nu trebuie să meargă la serviciu sau la școală. Două dintre acestea au și trecut, fiind vorba de 1 și 2 ianuarie. Următoarea zi liberă va fi joi, pe 24 ianuarie când vom sărbători Ziua Unirii Principatelor Române. Vor urma două luni lipsite de libere de la stat pentru ca în aprilie să ne bucurăm de minivacanța de Paștele Ortodox.

Aceasta va cuprinde zilele de 26 aprilie (Vinerea Mare) și luni 29 aprilie, a doua zi de Paște. După numai o zi, pe 1 mai (miercuri), iarăși va fi liber deoarece este sărbătorită Ziua internațională a Muncii, și nu este exclus să primim un „cadou” de la guvernanți ca 30 aprilie să unească toate aceste sărbători într-o minivacanță de neuitat. Și în luna iunie vom avea trei zile libere: 1 iunie (ziua Copilului – sâmbătă), 16 iunie (Ziua de Rusalii – duminică) și 17 iunie (a doua zi de Rusalii – luni).



Următoarea zi în care toată lumea stă acasă este joi, 15 august, ziua în care este sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, situație în care s-ar putea decreta liberă și 16 august pentru ca românii să beneficieze de o nouă minivacanță, numai bună de fugit la mare. Din august până la finalul lunii noiembrie nu mai este nicio zi liberă. Pe 30 noiembrie (sâmbătă) vom sta acasă, fiind „liber de la stat” de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României. Și următoarea zi, duminică, 1 decembrie, este liber pentru că este Ziua Națională a României. Anul 2019 se încheie cu zilele libere de Crăciun, 25 (miercuri) și 26 (joi) decembrie. N-ar fi exclus să primim atunci un liber și pe 27 și să iasă o vacanță de iarnă de vis.

Cu toate acestea, zilele libere din acest an nu cad în zile favorabile, astfel că numărul minivacanțelor va fi mai mic față de anii precedenți. Având în vedere aceste date, sperăm să vă programați așa cum trebuie concediile, dar și să vă faceți planuri de minivacanțe. Până atunci însă, nu ne rămâne decât să visăm la gura sobei, serile de vară pe plajă.

Zile libere 2019:

1 ianuarie (marți) Anul Nou
2 ianuarie (miercuri)
24 ianuarie (joi) Ziua Unirii Principatelor României
26 aprilie (vineri) Vinerea Mare
28 aprilie (duminică) Paștele Ortodox
29 aprilie (luni) Paștele Ortodox
1 mai (miercuri) Ziua Muncii
1 iunie (sâmbătă) Ziua Copilului
16 iunie (duminică) Rusalii
17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii
15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (sâmbătă) Sfântul Andrei
1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri
25 decembrie (miercuri) Crăciun
26 decembrie (joi) Crăciun

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri