30 aprilie 2024
OpiniiEditorialGenerozitate și efort

Generozitate și efort

Cine sunt creștinii care au bătut drumurile până la poarta săracilor în zilele de sărbătoare? Desigur, reprezentanții ONG-urilor care activează în domeniul asistenței sociale, dar pe lângă aceștia și cei ai altor asociații. Ați aflat, poate, despre gestul cald, sincer al sportivilor din Roman, Galați, Constanța, Turnu Severin, Bacău.

În loc să-și tragă sufletul după un an de muncă, s-au implicat în astfel de acțiuni generoase, care nu sunt ușor de organizat. De ce oare hotărăsc sportivii să înfrunte frigul, să consume din timpul, energia și banii lor pentru a-i bucura pe copiii și vârstnicii care nu primesc nimic de Crăciun? Poate pentru că sunt oameni care au reușit în viață prin efortul propriu, nu prin alte mijloace. Oameni care nu trăiesc doar pentru ei și pentru cei doi-trei membri ai familiei, ci pentru a bucura un stadion întreg, o țară întreagă.

Care nu și-au pierdut uzul rațiunii, îmbătându-se de admirație în fața oglinzii. Oameni învățați cu lipsa de confort și criticile, care petrec mii de ore în antrenamente și cantonamente ca să ajungă în vârf, dar nu-i uită pe cei defavorizați.

Pentru mulți români, meciurile echipei preferate sunt singura sursă de adrenalină, singurele aventuri, iar calificarea, singura bucurie. Succesul sportivilor e succesul lor! Iar sportivii, spre deosebire de politicieni, își iubesc suporterii. Chiar așa, unde au dispărut politicienii de sărbători? Nu semnează misive, nu mai grăiesc întru Dreptate, nu mai luptă pentru salvarea Justiției? Nu împart sacoșe și pliante?

Nu, nu-i momentul, mai sunt vreo patru luni până la alegerile pentru Parlamentul European și vreo zece până la prezidențiale. E musai să se refacă înainte de a începe bătălia. Deocamdată, în localitățile sărace ajung jandarmii, pompierii, voluntarii Crucii Roșii, sportivii CS Bronx și ai altor cluburi. Și politicienii sunt generoși, veți spune.

N-ar fi rău dacă la înscrierea pe lista electorală, alături de proba de generozitate față bugetul și imaginea partidului, s-ar introduce și una de rezistență fizică. De exemplu, alergarea pe stradă pe distanța de 1500 de metri. Cu schimbările de mentalitate din ultima vreme, s-ar putea să le prindă bine.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri